Desi inca acum 3 luni, primaria din Bacioi a alocat 300 de mii de lei pentru a repara doua strazi, acestea asa si nu au mai fost asfaltate. Oamenii ii cer socoteala primarului si il acuza ca banii ar fi fost folositi in alte scopuri. Vitalie Salari se apara si spune ca lucrarile s-au stopat din cauza...birocratiei.

Publicat:14.07.2019, 08:00

Locuitorii de pe strada Caragiale, din Bacioi, se plange ca ani la rand se chinuie sa ridice si sa coboare acest drum neasfaltat. Spun ca s-au bucurat, cand au aflat ca alesii locali au votat in luna aprilie, pentru ca sa fie alocati bani pentru reparatia a doua strazi, inclusiv cea pe care locuiesc. 

"Unde s-a dus banii si unde trebuia sa fie sau trebuia asfaltat pana in vale.”

Si locuitorii de pe strada Cosmanautilor au rasuflat usurati, crezand ca vor avea un drum asfaltat. Mare le-a fost dezamagirea, cand au vazut ca s-a asternut doar pietris, dupa care lucrarile au fost stopate. Consilierii locali confirma ca au alocat un milion de lei pentru reparatii, iar 300 de mii erau destinati pentru cele doua strazi. Cativa responsabili spun ca primarul ar fi semnat si un contract cu o firma care trebuie sa repare prima strada, lucru care nu s-a mai intamplat.

Vera CHIPERI, CONSILIER LOCAL: “Prin faptul ca se incheie contracte de achizitie publica se delapideaza bugetul primariei de bani.”

Mai mult, consilierii il acuza pe primar ca in ultimii ani banii alocati pentru drumuri ar fi ajuns in alta parte. 

Petru BORS, CONSILIER LOCAL: “Orice licitatie castigate de alte companii s-a implicat primarul. Noi avem o banuiala rezonabila ca se spala banul public.”

Dogari AURICA, CONSILIER LOCAL: “Dumnealui nu a construit nici un drum de la inceput pana la sfarsit.”

La polul opus, Vitalie Salari, care este primar la Bacioi timp de opt ani, spune ca pe strada Caragiale, lucrarile au stat pe loc din cauza unor momente birocratice, iar pe Cosmanautilor s-ar fi defectat utilajul care imprestia pietris.

Vitalie SALARI, PRIMARUL COMUNEI BACIOI: “Ceva cu contracte. Ei vor sa ma denegreze.”

Vitalie Salari mai spune ca cei 300 de mii de lei nu ajung pentru asfaltarea strazilor, asa ca va fi turnat doar pietris.