Femeia care a fost batuta de preotul din satul Grozesti, intr-un local, spune ca cearta dintre ei a izbucnit inainte de acest incident. Ea sustine ca preotul s-a infuriat la o inmormantare, pentru ca l-a impins din neatentie. Astazi preotul nu se afla acasa, iar la telefon a refuzat sa comenteze situatia. Politia nu a stabilit deocamdata cum va fi pedepsit acesta.

Publicat:16.07.2021, 18:56

Femeia care a fost lovita de preot ne-a povestit ca, de fapt, conflictul intre ei a izbucnit acum cateva saptamani.

Iar marti seara, cand se afla intr-un local din sat, cei doi s-au luat la cearta. Femeia nu a vrut sa ne spuna care a fost motivul. Satenii sustin ca nu este prima data cand preotul are un comportament agresiv.

“ A batut-o preotul, pentru ca i-a luat bocalul de bere. E preot, ar trebui oamenii sa ia exemplu de la el, dar sa bata lumea. Cand bea cate un pahar de vin, il apuca si se bate cu oamenii.”

“ - Ati cerut de la preot bere?

- Ce? Nu.”

Alti localnici, dar si politia, ne-au spus ca femeia a fost implicata si in alte conflicte.

“Veniti seara sa vedeti cum striga.”

“ - Politistii spun ca sunteti la evidenta de 4 ani.

- Da. Eu cand mai beau, cand mai servesc – cant, cantarea mea.

- Ce cantare?

- Cate zile le-ai avea, Domnul poate ma va vedea, dar la dusmani nu o sa raspund.

- Pentru asta sunteti la evidenta?

- Da.”

Am mers astazi la preot acasa, dar fiica acestuia ne-a spus ca nu este. La telefon acesta nu a vrut sa comenteze situatia.

Preotul localitatii Grozesti, Nisporeni

“Am spus, s-a terminat. In sat stie toata lumea cine e persoana. La revedere.”

Primarul din localitate a refuzat sa ne ofere un interviu la camera, dar ne-a spus ca femeia ar purta vina in acest conflict. Sustine insa ca preotul va raspunde pentru cele comise.

“E in afara lucrului, are dreptul sa bea cate o bere."

Oamenii legii documenteaza acest caz si spun ca deocamdata nu au stabilit cum va fi pedepsit preotul. Am contactat si astazi reprezentantii Mitropoliei Moldovei pentru o reactie, dar ne-au redirectionat catre episcopia din Nisporeni. Cei din urma nu ne-au raspuns la apeluri. Cazul a avut loc acum trei zile.