Doi moldoveni au murit intr-un accident, produs azi dimineata, in Romania. Microbuzul in care se aflau s-a izbit frontal cu un TIR. Alti 7 oameni au ajuns cu diverse traumatisme la spital.

Publicat:01.08.2019, 19:45

“Era o alta femeie, nu stiu, in sant, asa cu spatele. Era cu fata in sange a vrut sa se ridice, dar a cazut inapoi.”

Era in jurul orei 6 dimineata, cand un grav accident a avut loc in judetul Bihor, din Romania. Doi moldoveni si-au pierdut viata, dupa ce soferul de la volanul microbuzului, in care se aflau, ar fi incercat sa faca o depasire, a intrat pe contrasens si s-a izbit de un TIR. Imediat martorii au incercat sa-i scoata pe pasagerii blocati intre fiarele contorsionate si au chemat ambulanta.

“Am auzit o bubuitura. Am iesit afara sa vad ce s-a intamplat si am vazut..Erau doi oamneni scosi afara din masina, cred ca erau decedati. Am scos o persoana, alta n-am putut sa o scot pentru ca era blocata intre scaune.”

Ceilalti sase raniti, o femeie si 5 barbati din microbuz, dar si soferul TIR-ului au fost transportati de urgenta la un spital din apropiere. 

PASAGER MICROBUS: “-Tot drumul am dormit. Eu nu am vazut nimic ce s-a intamplat.

Cand v-ati trezit, ce ati vazut?

-Ce am vazut?! Masina avariata si eu am iesit calic. Soferul mort si un baiat mort.”

Marius TUNDREA, MEDIC UPU ORADEA: “Pacientul de cod rosu a intrat in sala de operatie, fiind cu splina rupta, cealalta pacienta va ramane cu siguranta internata, iar ceilalti 5 pacienti sunt cu contuzii si posibile fracturi.”

Moldovenii se indreptau spre Cehia. Unii la munca, altii in vizita la prieteni. Mai multi soferi de TIR, care au stat blocati pe drum din cauza accidentului spun ca soferul microbuzului a facut mai multe depasiri periculoase.

“Colegii chiar au spus, microbusul asta de Moldova, a tot stat in depasiri, de la Cluj a tot depasit. Si asta cred c-a fost ultima.”

Din cauza accidentului, traficul a fost oprit timp de 3 ore. Oamenii legii investigheaza cazul.