Iar la Criuleni, suvoaiele au adus in beciurile si in casele oamenilor un strat gros de namol. Pe localnicii din Sagaidac i-am gasit astazi in timp ce scoteau noroiul cu caldarile din locuinte. Acestia isi plang roada care a fost distrusa de ploaia torentiala si se roaga ca vremea sa se imbunatateasca.

Publicat:05.06.2019, 20:28

Aceasta femeie din satul Sagaidac, ne-a povestit ca desi locuieste acolo de cand era copil, nu a mai vazut ca in localitate sa ploua asa de tare. Suvoaiele formate in urma ploii torentiale au navalit pana si in casa.

“Covorul este ud, a fost groaznic. Trebuie sa scot totul si sa tencuiesc.”

Femeia spune ca apa i-a spalat si gradina, iar din toate culturile, intregi au ramas doar cartofii. 

Iulia SARIVAN, REPORTER PRO TV: “In curtea sotilor Gumeniuc apa a ajuns pana la genunchi. A intrat in casa, in beci dar si in garaj, dupa ce suvoaiele au trecut, masina oamenilor a ramas innamolita.”

“Apa a inundat si aparatul de sudat nu stiu daca va mai lucra.”

Apa i-a luat prin surprindere si pe membrii familiei Ciorlic.

“Toata apa se aduna aici, noi cat am putut am strans, dar mai apoi apa a intrat in casa.” 

Casa le-a fost umpluta de apa si namol asa ca oamenii au mers sa doarma la rude.

“Acesta este covorul din camera unde dormea copilul.” 

Iulia SARIVAN, REPORTER PRO TV: “Suvoaiele puternice au facut pagube si in curtea de alaturi. In fata portii apa a spalat asfaltul, lasand o gaura imensa.” 

Iar aceasta femeie s-a pomenit peste noapte cu un strat gros de namol chiar la usa casei.

” Apa cu noroi a inceput sa intre pe sub usa, iar eu dormeam aici. Am sunat o prietena, ea a venit pe ploaie si m-a ajutat sa mutam patul, eu adunam apa. Abia ieri am curatat portiunea din fata ca sa putem deschide usa.” 

Potrivit meteorologilor, in nordul tarii, ploile vor continua pana la inceputul saptamanii viitoare, iar in centru va ploua duminica si luni.