Maia Sandu a venit cu un mesaj adresat tuturor cetatenilor, de Ziua Mondiala a Apei. Sefa statului ii indeamna pe toti sa respecte si sa trateze cu grija resursele acvatice ale tarii noastre. Totodata, presedintele a mentionat ca anul trecut a fost aprobata finantarea constructiei sistemelor de alimentare cu apa si sanitatie pentru 152 de localitati din Republica Moldova si a anuntat ca in curand va incepe constructia statiei de epurare de la Soroca.

Publicat:22.03.2023, 12:43

„Cu totii vrem sa fim siguri de calitatea apei pe care o consumam, iar acest lucru vine numai impreuna cu grija pe care o avem fata de resursele noastre acvatice. De Ziua Mondiala a Apei, vreau sa atragem atentia asupra izvoarelor, fantanilor si a raurilor care se afla in apropierea caselor noastre, precum si la starea lor”, scrie Maia Sandu. 

Potrivit sefei statului, in prezent se acorda o atentie mai sporita fata de sistemele de epurare ale apelor uzate, cu scopul de a preveni poluarea raurilor din Moldova. 

De asemenea, in mesajul sau, presedintele mentioneaza ca anul trecut, prin Programul „Satul European”, a fost aprobata finantarea constructiei sistemelor de alimentare cu apa si sanitatie pentru 152 de localitati din Republica Moldova.

„In acest context, ma bucur sa anunt ca in curand incepe si constructia statiei de epurare de la Soroca, atat de mult discutata in societate de-a lungul anilor. Putem avea o apa curata doar daca o vom trata cu grija si respect!”, a concluzionat presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.