Un tanar de 28 de ani a murit, iar altul a ajuns la spital, dupa ce motocicletele pe care le conduceau s-au lovit de o masina a politiei. S-a intamplat aseara in raionul Comrat. Oamenii legii spun ca cei doi se deplasau cu viteza excesiva. De cealalta parte, barbatul ranit sustine ca ambii circulau regulamentar si ca agentii au oprit, brusc, in fata lor.

Publicat:15.07.2019, 14:05

Accidentul s-a produs noaptea trecuta in apropiere de localitatea Chirsova din raionul Comrat. Motociclistul care a ajuns la spital sustine ca atat el, cat si tanarul care a decedat se deplasau regulamentar.

Nicolae LUPASCU, MOTOCICLIST: “Eu mergeam primul si brusc, in fata, politia a conectat girofarul si a trecut pe banda noastra, eu m-am lovit primul in masina si m-a aruncat la vreo 30 de metri, iar baiatul din urma s-a lovit frontal si a murit.”

Oamenii legii, insa, au o alta versiune. Ei spun ca au fost anuntati ca cinci motociclisti se deplaseaza cu viteza prin localitatea Svetlii si ca lovesc cu pumnii in automobile. Astfel, politistii s-au deplasat la fata locului, avand girofarele masinii incluse. La un moment dat, automobilul agentilor a lovit lateral o motocicleta, care s-ar fi deplasat in intampinare cu viteza excesiva. Apoi, o alta motocicleta, condusa de un tanar de 28 de ani, s-a ciocnit de autoturismul politistilor, care stationa pe carosabil. In urma impactului, cel din urma a decedat. Motociclistul care a fost ranit sustine ca lucrurile stau altfel si ca politistii ar incerca sa ascunda cazul.

Nicolae LUPASCU, MOTOCICLIST: “Politistii incearca sa musamalizeze cazul, ei nu erau cu girofarul pornit, trebuie sa raspunda pentru moartea unui om. Noi nu am lovit cu pumnii nici intr-o masina.”

Oamenii legii spun ca motociclistii aveau permis de conducere si ca niciunul dintre ei nu consumase alcool. Pe cazul dat a fost initiata o urmarirea penala, iar Procuratura din raionul Comrat urmeaza sa investigheze toate circumstantele producerii accidentului.