IUF (Federatia Internationala a Muncitorilor din Agricultura, Sectorul Hotelier si Industriile Alimentare) a expediat o scrisoare presedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, primului-ministru, Pavel Filip si ministrului afacerilor interne, Alexandru Jizdan in care solicita acestora sprijinul in privinta investigarii corecte a decesului Tatianei Colomoiteva.

Publicat:24.04.2019, 18:47

"Exista suspiciuni ca asasinatul dnei Colomoiteva este legat de activitatea ei profesionala si mai ales de dezvaluirile pe care le-a facut in privinta schemelor de coruptie si delapidari de fonduri de la Agroindsind", scrie Platzforma.md.


Pe 12 aprilie 2019 Tatiana Colomoiteva, lidera sindicala, fosta colaboratoare a AgroindSind(Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura si Alimentatie „Agroindsind”) a fost gasita moarta in apartamentul propriu, cu o plaga in regiunea capului.

Tatiana Colomoiteva a desfasurat o larga activitate de organizare a muncitorilor agricoli, fiind una dintre expertele nationale in domeniul drepturilor muncitorilor agricoli. In 2017, dna Colomoiteva, impreuna cu alti membri Agroindsind a facut mai multe dezvaluiri despre delapidari de bani si utilizarea banilor sindicatului in scopuri personale de catre administratia precedenta a Agroindsind (detalii despre dezvaluiri aici: http://www.ipn.md/ro/societate/82918). In baza acestor informatii a fost deschis un dosar penal in urma caruia doua persoane din fosta administratie – Sergiu Bernevec si si adjunctul sau, Sergiu Bota – au fost condamnati la cate 8 ani de inchisoare intr-un penitenciar de tip inchis, fiind declarati vinovati de delapidarea averii straine, scrie platzforma.md