O familie din Nisporeni acuza procurori din raion de coruptie. Acestia sustin ca oamenii legii ar fi fost mituiti ca sa-i scape de pedeapsa pe 5 indivizi care sambata trecuta au ucis un barbat de 39 de ani. Seful adjunct al procuraturii, respinge acuzatiile si spune ca investigatia se desfasoare conform legii.

Publicat:30.05.2019, 15:04

Tragedia s-a produs sambata seara in satul Vulcanesti. Din imaginile filmate de o camera de supraveghere instalata in gospodaria victimei se vede cum aceasta iese in drum, dupa care de poarta se apropie doua masini, din care coboara mai multe persoane. Oamenii legii spun ca barbatul a fost impuscat de trei ori.

„In jurul orei noua s-au auzit impuscaturi. Am spus ca iar se aud, la noi in fiecare seara se aud impuscaturi. Toti am venit aici, el a murit in bratele fiicei mai mici.”

Victima, care avea 39 de ani, a lasat in urma patru copii. In momentul in care a fost impuscat, barbatul descarca darurile pentru nunta fiicei sale, care urma sa aiba loc in aceasta duminica.

„A mai ramas sa se intoarca doar dupa un pachet. In cateva secunde, au venit pe neprins de veste. Erau cinci persoane. Am fugit in ograda, cand m-am intors era tarziu.”

Acum, in loc de nunta, oamenii se pregatesc de inmormantare. 

„Acestea sunt cadouri la nasi. Bauturile sunt cumparate. Rochia din Bacu am cumparat-o, cinci mii de euro. El a facut cumatrie recent, l-a adus pe Salam. Nu a vrut sa faca cineva mai frumos. Ca noi aduceam pe Adrian Minune.”

Rudele spun ca victima era o persoana linistita. Cu cateva zile inainte de tragedie insa, ar fi avut un conflict cu suspectii. Acestia nu ar fi putut imparti drumul din sat, sustine fratele raposatului.

„Baiatul care a impuscat a pus masina si fratele a vrut sa treaca. I-a spus lui, da masina ca sa pot trece. Acela i-a spus, mergi inapoi, nu iti dau voie. - Cand a fost asta? - Pe data de 14.”

„Nu am auzit de el un cuvant de rau. Nu s-a certat cu nimeni. Nu a avut nimic. Tot satul stie. Sa intri in casa si sa omori omul, ce inima sa ai.”

Un martor ne-a spus ca in ziua in care s-a produs crima, suspectii ar fi fost auziti cum vorbesc ca vor sa-l omoare pe barbat.

„S-au dat jos, unde e el, Sergiu. Au scos un pistol. Eu cand am vazut asta am plecat de acolo. El a zis, sa mergem sa-l omoram.”

Barbatul suspectat ca a savarsit crima este pasionat de arme, spun oamenii din sat.

„Am zis la politia ca tragea din pistol prin sat. Ei spun ca au fost focuri de artificii.”

„Intr-o seara a tras de zeci de ori. Nu era zi sa nu traga cu pusca.”

Rudele afirma ca initial, oamenii legii au retinut cele cinci persoane suspectate de omor, dupa care patru dintre ele au fost eliberate. Indivizii nu au mai fost vazuti prin sat de atunci. Ei spun ca suspectul i-ar fi mituit pe procurori pentru a scapa basma curata.

„El la toti a dat bani, spune ca toata Moldova cumpara. La procuratura s-a dus sotia lui si i-a spus, iesiti de aici, i-a dat afara. Pentru ce? Ca a luat bani.”

„A sunat la Nisporeni, dar el a spus ca degeaba va duceti, ca toata politia este a mea.”

„El se lauda ca l-a platiti pe procuror.”

Mai mult, oamenii se plang ca au fost amenintati de suspecti si spun ca daca oamenii legii nu le vor face dreptate, ei si-o vor face singuri

„O sa ne strangem cu satul si o sa le dam foc. Sa i-a masuri.”

„Ea a ramas pierduta, cu patru copii.”

Adjunctul procurorului sef de la Nisporeni, care se ocupa de caz, ne-a spus ca a fost retinuta o singura persoana in varsta de 23 de ani, care a tras din arma detinuta legal. Statutul celor 4 indivizi care au fost eliberati, urmeaza sa fie stabilit. Acesta mai sustine ca desi rudele victimei ii acuza pe oamenii legii de coruptie, nicio plangere in acest sens nu a fost depusa. Daca va fi gasit vinovat, barbatul banuit de omor ar putea fi condamnat la detentie pe viata.