Sefa intreprinderii de salubrizare din Causeni se plange ca ar urma sa fie concediata pe nedrept. Ea sustine ca un consilier local face presiuni asupra sa si ca acesta ar avea interesul sa privatizeze firma. Consilierul neaga acuzatiile. Astazi, angajatii au iesit la protest sa-si apere sefa si s-au plans totodata ca au salarii mici si conditii proaste.

Publicat:17.04.2019, 20:17

Muncitorii care azi dimineata ar fi trebuit sa curete strazile si sa evacueze gunoiul, au lasat lucrul si au iesit la protest. Ei sunt nemultumiti dupa ce consilierii locali i-au criticat de mai multe ori ca nu si-ar face bine munca.

“Am opt ani de zile de cand lucrez aici, primaria taie copacii, grosul il ia primaria, iar noi luam doar crengutele. Nu-i frumos asa, daca ai taiat, fii bun si fa curatenie din urma ta.”

Oamenii spun ca, in loc de critici, si-ar dori conditii mai bune de munca. Iar aceste femei sustin ca s-au saturat sa lucreze pentru un salariu de nimic, de 2500 de lei.

“E foarte greu la noi, muncim de la patru dimineata. Vad ca autoritatile noastre nu ne maresc salariul deloc, nu se uita nimeni la noi.”

Sefa intreprinderii spune ca un consilier ar vrea sa o demita si gaseste diferite motive sa o atace.

Ecaterina BALTAG, DIRECTOAREA INTREPRINDERII DE SALUBRIZARE DIN CAUSENI: “Daca a ramas o bucatica de pamant in acest oras si pe care trebuie sa o cumpere familia aceasta de consilier. Si fost primar … uitati-va cata lume ramane fara lucru.”

De cealalta parte, consilierul spune cu acuzatiile sefei de la salubritate sunt neefobdate si i-a sugerat sa munceasca mai mult.

Aurelia REPESCIUC, CONSILIER CAUSENI: “Nu pot intelege care sunt invinuirile, nu este vorba despre niciun fel de presiuni. Noi, ca fondatori, vrem sa facem ordine in intreprindere ca sa avem o claritate cu ce trebuie sa se ocupe administratorul si contabilitatea.”