Si-au facut geamuri acolo unde au avut chef. Locuitorii unui bloc din capitala au spart peretele de baza al cladirii ca sa isi monteze ferestre dupa bunul plac. Ceilalti locuitori se intreaba daca nu cumva este pusa in pericol siguranta lor, iar compania care a ridicat blocul sustine ca nu stie daca asta este admis si s-a plans la procuratura.

Publicat:11.04.2019, 16:57

Cele doua geamuri stau ca niste ochi in peretele acestui bloc cu 12 etaje de pe strada Socoleni.

„Si asa e posibil?”

Apartamentele cu iesire noua inspre strada sunt la etajele 9 si 10. In primul ne-a raspuns o femeie care sustine ca este ruda proprietarului si nu stie cum a aparut geamul.

„Nu stiu. Aici locuieste cineva? - Nu.”

Cei care locuiesc cu un etaj mai jos sustin ca au auzit acum cateva saptamani galagie si au simtit ca se clatina peretele.

„Asta inseamna ca din odaia asta el a facut doua, pentru gazdas, o camera are geamul asta si o camere pentru gazdasii din camera, asta.”

Proprietara altui apartament spune ca mai multi locuitori si-ar fi transformat garsonierele in apartamente cu doua camere.

„Deodata au fost proiectate apartamente cu 3 camere, dupa asta au fost impartite in jumatate si vandute ca apartamente cu o camera, asa ca si-au facut, nu stiu daca are autorizatie.’’

Asa ca unii locatari sunt ingrijorati pentru siguranta blocului.

„In caz de cutremur.”

„Un mic cutremur si poate incepe prabusirea casei si asta e mai de temut decat acest geam prin care se face economie de electricitate. Daca fiecare va face ce vrea, aceasta nu va fi tara.”

Administratorul companiei sustine ca ingrijorarile locuitorilor sunt intemeiate. Cladirea a fost data in exploatare acum un an, iar de atunci nimeni nu l-a anuntat ca vrea sa faca asemenea lucrari. 

Acesta sustine, totodata, ca nu stie daca cei care au facut lucrarile au obtinut vreo permisiune in acest sens asa ca a depus un demers la Procuratura sectorului Rascani. Responsabilii de acolo nu ne-au spus inca daca au pornit o investigatie, iar functionarii de la Directia Arhitectura nu ne-au raspuns la apeluri.