Un autor al alertelor cu bomba falsa din Chisinau a fost identificat si retinut de oamenii legii. Acesta se afla la evidenta medicului psihiatru.

Ultimul update: 15.07.2022, 16:49 Publicat:15.07.2022, 16:50

Potrivit politiei, totul s-a intamplat pe data de 13 iulie, cand un barbat necunoscut a efectuat un apel la 112 si a anuntat despre prezenta unui exploziv intr-un bloc de locuit din sectorul Buiucani a capitalei. Unde la scurt timp, s-au deplasat autoritatile de stat competente. In urma cercetarii amanuntite a incaperilor blocului locativ nu au fost depistate careva dispozitive explozibile.

Ulterior, in rezultatul masurilor intreprinse, in aceiasi zi, a fost gasita persoana care a efectuat apelul fals. Acesta s-a dovedit a fi un barbat din Nisporeni, in varsta de 37 ani si care se afla la evidenta medicului psihiatru. 

Persoana data a fost retinuta si in privinta ei a fost dispusa efectuarea expertizei psihiatrico-psihologice.

Prin urmare, a fost pornita urmarirea penala privind savarsirea infractiunii de comunicare mincinoasa cu buna-stiinta despre actul de terorism.

Pentru comiterea acestei infractiuni, barbatul risca amenda in valoare de pana la 42500 de lei, munca neremunerata in folosul comunitatii sau inchisoare de pana la 2 ani.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.