Ex-primarul de Chisinau, Dorin Chirtoaca, ii cere demisia lui Andrei Nastase. El spune ca dupa ce Nastase a spus ca "unirea este o tampenie", astazi ii canta in struna Federatiei Ruse. Despre asta, el a scris pe pagin asa de Facebook.

Publicat:26.06.2019, 11:05

Dorin CHIRTOACA, EX-PRIMAR DE CHISINAU: "Demisia Nastase! Nastase mai este ministru la MAI in RM, sau a trecut la MVD-ul din Rusia lui Putin?

Clasamentul si cifrele spun totul. Cu ce ii este dator A.Nastase, Rusiei, de procedeaza la fel PSRM si Dodon si nu ca PAS si Maia Sandu? Sau a fost filmat de rusi, cum estorcheaza impreuna cu Topa, actiunile "Victoriabank" de la doamna Proidissvet, intr-un hotel la Moscova, in anul 2005, fiind santajat pana azi?

Nu trebuia coordonat cu PAS votul din APCE, sau coordonarea deja este numai cu PSRM? Mai ales ca Nastase detine acum si functia de presedinte al delegatiei RM la APCE, angajandu-ne si mai mult, dar facandu-ne de ras. In timp ce Ucraina si Georgia au parasit sala in semn de protest, Nastase voteaza pentru Rusia, alaturi de Batrancea, cel care a rupt harta Romaniie Mari, in Parlament.

Dupa ce anul trecut, Nastase a spus ca: "Unirea este o tampenie", punandu-ne intr-o situatie negheoaba in fata Romaniei, astazi el ne pune intr-o situatie de tensiune cu Ucraina si, nerugat de nimeni, canta in struna Federatiei Ruse. Demisia, domnule Nastase! In prea multe functii te-ai instalat. Demisia din APCE, din Parlament, din Guvern, din MAI, din ACUM, din PPDA si cu un autodenunt in mana mergi la organele de ancheta, dupa ce vor fi reformate, pentru a te lamuri cu privatizarea "Air Moldova" din 2000 si atacul raider asupra "Victoriabank" din anul 2005. Stimati concetateni, intelegeti de ce in campania pentru parlamentare, am facut diferenta dintre A. Nastase si restul, insistand ca locul lui nu este in blocul ACUM?!

Implicarea in privatizarea "Air Moldova" cu Topa - Topa, precum si in atacut raider facut cu Plahotniuc asupra "Victoriabank", nedorinta deblocarii situatiei cu spikear-ul Parlamentului, aranjamente facute cu PSRM pe la spatele PAS din prezent, tradarea RM de azi din APCE, toate acestea pe termen mediu si lung, o sa-i desparta pe Sandu si Nastase.

O sa va convingeti, acesta este doar inceputul!"