Transportata acum doua luni pe teritoriul Garii din capitala, Diorama Feroviara nu a avut succes nici de aceasta data. Proprietarii spun ca in continuare vizitatori sunt putini, iar veniturile - mici. Din aceasta cauza, macheta uriasa, pe care este reprezentata o lume in miniatura, va fi dusa in Romania.

Publicat:21.07.2019, 19:15

Iulia SARIVAN, REPORTER PRO TV: “Locomotivele de pe diorama feroviara vor mai circula pana pe 31 iulie. Ulterior acestea se vor opri. Vor porni din nou in luna august, insa deja intr-un oras din Romania, acolo unde diorama urmeaza sa fie mutata.”

Acum doua luni diorama a ajuns la Gara din capitala, vizitatorii insa nu s-au inmultit, spun proprietarii. 

“Urmeaza sa o strangem de aici sa o punem iar in cutiute separate si sa ne mutam in Oradea. Deocamdata suntem in discutii cu un mall din Oradea.”

Diorama va fi dezmembrata si impachetata pe bucati deja pentru a treia oara, spune autoarea proiectului. De aceasta data, macheta va fi dusa peste Prut, din cauza lipsei suportului financiar.

“Implica chiria, implica serviciile adiacente serviciile comunale, sunt costuri destule care ne-au cam dat batai de cap.”

In Romania, costurile pentru inchirierea unui spatiu in care diorama sa fie expusa, vor fi cu 50 de procente mai ieftine decat la Chisinau. Proprietarii se asteapta acolo si la un flux mai mare de vizitatori. Intre timp, cei care doresc sa vada diorama, mai au la dispozitie 10 zile.

“Cred ca nu se cunoaste, nu sunt anunturi. Pe internet doar daca cauti. Sunt multe detalii este foarte frumoasa.” 

Aceasta a fost unica familie care a vizitat diorama timp de o ora cat s-a aflat echipa pro tv in incaperea in care macheta este expusa.

Diorama feroviara a fost cosntruita acum cinci ani si are peste 70 de metri patrati pe care sunt reprezentate orase, zone industriale, gari ori chiar gospodarii taranesti in miniatura.