In cateva parcuri din capitala au aparut pubele speciale pentru excrementele animalelor. Insa, la doar doua zile de la instalare, cosurile au inceput sa fie vandalizate. Primaria a scos aproape doua sute de mii de lei din buget pentru acest proiect.

Publicat:27.07.2019, 17:18

Petru se plimba zilnic cu patrupedul sau Sheri, in Parcul Valea Morilor. Barbatul spune ca inca nu a reusit sa observe pubelele in care pot fi aruncate excrementele animalelor de companie. Sustine, insa, ca pana acum avea cu el o punga speciala.

„Cu punga, respect si la tomberon, trebuie curat sa fie.”

La doar doua zile dupa instalarea pubelelor, acestea au inceput sa fie folosite in alte scopuri. Trecatorii lasa in ele tot felul de resturi, iar pungile speciale puse in cos – au disparut.

„Oameni la noi nu au cultura.” 

Presedintele Asociatiei pentru Protectia Animalelor se declara sceptic in privinta acestui proiect. 

Karl LUGANOV, PRESEDINTELE ASOCIATIEI PENTRU PROTECTIA ANIMALELOR: „Instalarea pubelelor este mai mult pentru reclama. Copiii vorbeau ca au fost si au luat pungile, le-au umflat si le-au spart. Ce se intampla cu pungile si cum le fura? Sunt bani aruncati in vant.” 

27 de pubele au fost amenajate in parcurile Valea Morilor, Valea Trandafirilor, in cel din sectorul Rascani, dar si in scuarul de pe strada Miron Costin. Pentru un singur cos, primaria a platit sapte mii de lei. Astfel pentru proiect s-au cheltuit aproape 200 de mii de lei.