In timp ce capitala nu are primar, lucrarile pe santierele din oras se desfasoara anevoie. Strada Ion Creanga este in reparatie inca din toamna trecuta si ar putea fi gata abia toamna viitoare, dar... numai pe jumatate. Pentru mai mult nu se ajung bani, explica autoritatile.

Publicat:17.07.2019, 19:20

“Ce faceti? - Va odihniti? - Lucram.”

Strada Ion Creanga a fost transformata intr-un santier inca toamna trecuta. Acum, peisajul este acelasi. 

Se intarzie pentru ca initial primaria a decis ca se va turna un strat de asfalt de doar trei centimetri, dupa care s-a razgandit si a anuntat ca e nevoie de mai mult, explica directorul firmei care se ocupa de lucrari. 

Asta inseamna ca totul trebuia recalculat.

“Vom avea trotuare nou noute.”

Ba mai mult, astazi ni s-a spus ca nu toata strada Ion Creanga va fi asfaltata, ci doar pana la intersectia cu Eugen Coca.

Primarul interimar, Adrian Talmaci, sustine ca pentru a repara toata strada nu sunt bani, lucru despre care responsabilii nu au vorbit pana acum. Lucrarile intarzie si in parcul “Valea Morilor”, la treptele din granit. 

“Pe canicula nu lucram. Ca e mai greu."

In timp ce muncitorii spun ca nu reusesc, primarul interimar afirma ca scara va fi data in exploatare fara mari intarzieri. Lucrarile de la Valea Morilor au inceput inca in primavara anului trecut, iar o mare parte din banii pentru reparatie au fost oferiti de autoritatile de la Bucuresti. Si strada  31 august a inceput sa fie reparata inca vara trecuta. 

Autoritatile, insa, spun ca termenul de dare in exploatare a strazii este toamna anului 2020, asa ca lucrarile se desfasoara conform planului.