Caii de la scoala de hipism, infometati de administratie, sunt salvati de oamenii simpli, care le aduc de mancare. Zeci de persoane, impresionate de faptul ca animalele sunt lasate sa moara de foame, le-au adus hrana. Pentru situatia ingrozitoare in care au ajuns caii, angajatii scolii dau vina pe director, care nu ar vrea sa semneze contractele pentru livrarea hranei. Directorul, la randul sau, spune ca nu poate face asta pentru ca Ministerul Agriculturii, caruia i se supune scoala, l-a lipsit, pana acum doua zile, de dreptul de semnatura.

Publicat:11.04.2013, 15:35


Scoala de hipism din capitala are 43 de cai, iar de patru luni acestia sunt infometati. Au primit doar un sfert din ratia de hrana, iar in ultimele zile nu au mai mancat nimic.

Animalele au ajuns piele si os din cauza administratiei scolii si a Ministerului Agriculturii, caruia institutia i se subordoneaza. Situatia s-a imbunatit gratie oamenilor simpli, care au fost impresionati de conditia animalelor care sunt inchise si nu au hrana.


Cum s-a ajuns in aceasta situatie? Directorul scolii a fost demis in 2010, insa anul trecut, in decembrie, a fost restabilit in functie prin decizia instantei de judecata. De atunci au inceput problemele.

Directorul spune ca Ministerul Agriculturii nu i-a mai dat drept de semnatura, de aceea nu a mai putut incheia contracte pentru ca animalele sa fie aprovizionate cu hrana.


Si angajatii scolii il acuza pe director ca nu administreaza institutia. Pe langa faptul ca animalele nu au mancare, in scoala nu exista curent electric, iar angajatii nu primesc salarii de patru luni. 


De celalalta parte, directorul afirma ca atunci cand a fost restabilit, i s-a luat dreptul de a administra bunurile scolii. 


Ba mai mult, directorul da vina pe contabila, pe care o face responsabila de situatia in care a ajuns scoala. 


Ministerul Agriculturii, la randul sau, declara ca nu a stiut care este situatia din scoala pana cand problema nu a ajuns in atentia presei.


Solutia pe care o vede ministerul este demiterea directorului scolii, insa nu a precizat cum are de gand sa rezolve problema legata de hrana cailor.


In aceeasi situatie extrem de grava se afla alti 60 de cai de la filiala din Ungheni a scolii de hipism.