Un copil a ajuns in stare grava la spital, iar mama presupune ca fetita s-a intoxicat dupa ce a mancat tort cumparat de la un magazin din capitala. Medicii nu exclud ca femeia are dreptate. Agentia Pentru Singuranta Alimentelor a pornit o ancheta in acest caz, iar reprezentantii supermarketului nu ne-au raspuns la telefon.

Publicat:24.05.2019, 14:58

Olga spune ca miercuri dimineata a cumparat  doua felii de tort dintr-un magazin din Chisinau. A mancat impreuna cu fiica sa de trei ani, iar peste cateva ore ambele au inceput sa se simta rau, cel mai mult – fetita.  

Olga, MAMA: „Febra 35, voma.”

Fiica ei a fost dusa cu ambulanta la spitalul de Boli Contagioase pentru Copii unde a fost internata in reanimare in stare grava, in timp ce mama a fost dusa la Toma Ciorba. Ea, insa, a refuzat sa ramana in spital.

Olga, MAMA: „M-am speriat, era grav.”

Tanara este convinsa ca intoxicatia a survenit din cauza prajiturii, spunand ca in ziua respectiva nu a mancat altceva care sa poata provoca asemenea probleme. Ea acuza reprezentantii magazinului de cele intamplate. 

Olga, MAMA: „Chiar daca termenul de valabilitate era in ordine, tortul nu arata chiar bine.”

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Contagioase spune ca acum copilul se simte mai bine si va fi transferat din sectia de reanimare in alta. 

Medicii nu exclud ca intoxicatia putea fi provocata de o prajitura. 

Nu am reusit se aflam la ce etapa este ancheta pornita de Agentia pentru Siguranta Alimentelor, iar reprezentatii magazinului de unde a fost cumparat tortul nu ne-au raspuns la telefon ca sa comenteze situatia.