Dupa crima ingrozitoare de la Caracal, unde o adolescenta a fost ucisa de un barbat, zeci de persoane s-au adunat astazi la Ambasada Romaniei de la Chisinau pentru a-si manifesta solidaritatea cu familia fetei. Participantii la flashmob au tinut un minut de reculegere si au indemnat autoritatile sa ia masuri pentru a evita astfel de cazuri.

Publicat:28.07.2019, 18:30

„Ea nu a fost protejata nici cand mergea la lectii in alt oras, este groaznic ceea ce s-a intamplat si ca noi toate putem fi Alexandra, faptul ca 122 nu a putut s-o identifice.” 

Cu pancarte in maini, flori si lumanari aprinse, mai multe femei s-au adunat in fata ambasadei Romaniei pentru a transmite condoleante familiei adolescentei de 15 ani, care si-a gasit sfarsitul intr-un mod groaznic.

„Sa ne solidarizam.”

„Acelasi lucru sa poate intampla si la noi.”

Participantele la flashmob doresc sa atraga atentia asupra faptului ca femeile raman vulnerabile in fata violentei, iar din cauza inactiunii organelor responsabile, unele platesc cu viata. 

Irina Straistrean a venit la eveniment impreuna cu fiica sa si spune ca ii este frica pentru viitorul ei, in contextul unor astfel de cazuri ca cel din Romania.

Dupa omorul care a tulburat Romania, Serviciul pentru apeluri de Urgenta 112 de la noi precizeaza ca specialistii sunt pregatiti sa intervina si ca au cateva modalitati sigure de localizare a victimelor, prin intermediul tehnologiilor informationale.