Google+

21 de copii dintr-o clasa din satul Mihailovca, Cimislia au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara: "Se banuiesc doua variante, fie este vorba despre placinta pe care au mancato la scoala, sau torta cu care i-a servit o mama" - VIDEO

21 de copii dintr-o clasa din satul Mihailovca, Cimislia au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara: "Se banuiesc doua variante, fie este vorba despre placinta pe care au mancato la scoala, sau torta cu care i-a servit o mama" - VIDEO
Embed:

21 de copii dintr-o clasa din satul Mihailovca, Cimislia au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara, iar sase sunt tratati acasa. Astfel, doar sase din cei 32 de elevi din clasa au ajuns astazi la ore. Desi are cateva versiuni, Centrul de Sanatate Publica urmeaza sa stabileasca cauza infectiei.

 

Larisa ARHIRII, DIRECTOAREA LICEULUI: “Se banuiesc doua lucruri au servit la scoala la data de sapte placinte cu branza si suc. A doua versiune este ca copii au servit altceva. Sub banuiala nimereste torta servita cu o zi mai inainte”.

 

Potrivit dirigintei, marti o eleva si-a sarbatorit ziua de nastere, iar mama ei a a adus un tort pregatit de ea, din care copii au mancat in timpul pauzei. A doua zi, elevilor li s-au dat placinte si suc in clasa deoarece cantina scolii este in reparatie. Ieri, copii au ajuns la spital  cu dureri abdominale, stari de voma si febra.

 

Vera MOGOREAN, DIRIGINTE: “Mama a intrat fara ca sa se inregistreze in registrul de la intrare a servit copii, deja cind m-am intors torta era servita. Copii s-au simti bine si pe data de sapte s-au prezentat la ore toti 32 de copii.”

 

De cealalta parte, mama care a dus torta spune ca nimeni nu ar fi anuntat-o ca nu are dreptul sa serveasca elevii. 

 

“Nu poate fi de la torta, torta s-a servit marti pe data de 6 la nimeni nu a fost nimic. Trebuia acolo sa ma iscalesc. La post stateau toate trei doamne nu m-a intrebat una unde ma duc, de ce aduc tortul”. 

 

Parintii spun ca nu li s-a interzis niciodata sa aduca anumite produse la diverse ocazii.

 

“Toti parintii au adus torta la copii”.

 

In ceea ce priveste placintele, acestea au fost aduse in cantitati mari si distribuite prin clase.

 

Lidia ZNACEEI ,BUCATAR: “Eu le-am pus din laditele lor pe tave si le-am repartizat pe clase”.

 

Vera MOGOREAN, DIRIGINTE: “Nu erau pregatite la pachet, direct din talger au fost puse pe masa goala”.

 

La spital au ajuns 21 de copii.

 

“Noi educatia fizica nu am dorit sa facem pentru ca ne era foarte rau. Ma durea burta si capul pe urma ne-a luat salvarea”.

 

“Pe mine ma durea burta si capul”.

 

“Eu dupa ce am mincat placinta. M-am dus acasa a inceput sa ma doara capul. La mine sucul era acru si eu nu l-am baut tot”.

 

Ala POPSOI, VICEDIRECTOR SPITALUL RAIONAL CIMISLIA“Starea copiilor este stabila si satifacatoare. Clinica a fost vome repetate, febra pana la 39-40, dureri in abdomen, slabiciuni”. 

 

Parintii sunt ingroziti.

 

“Am incarcat toti copii. Copii erau slabiti”.

 

“O durea burta, dar s-a dus la scoala. M-a sunat ca se simpte rau”.

 

Unii parinti spun ca si elevi din clase se simt rau.

 

“Sunt copii care fac tratamentul acasa din alte clase”.

 

“Placinta de la scoala, ia a mincat o gurita nu i-a placut si eu am mincat-o”.

 

Potrivit celor de la Centrul de Sanatate Publica, liceul a inceput anul de studii fara sa aiba autorizatie sanitara.

 

Larisa ARHIRII, DIRECTOAREA LICEULUI: “Miercuri a fost servita prima zi deoarece cantina se afla in reparatie si ni s-a permis de la medicina preventiva sa-i alimentam cu placinta cu branza si suc”.

 

Centrul de Sanatate Publica a demarat o ancheta. Probele au ajuns la laborator, iar rezultatele vor fi prezentate sambata.  Acum o luna, ministrul Sanatatii a semnat un ordin prin care produsele de patiserie sunt interzise in scoli.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn