A cazut zapada din belsug astazi in toata tara. Ninsoarea a adus bucurie pentru unii, dar multe necazuri pentru soferi. Din cauza drumurilor inzapezite, multi s-au pomenit in santuri. Trei accidente grave s-au produs astazi, iar patru oameni au fost raniti. Autoritatile spun ca drumuri blocate nu sunt.

Publicat:10.01.2019, 14:39


A nins continuu astazi, iar cele mai multe drumuri din tara erau, de dimineata, acoperite de zapada, asa incat s-a circulat anevoie. La pranz, un microbuz care transporta sase persoane a derapat si a ajuns intr-un sant, pe soseaua Taraclia-Cahul. Un pasager a fost transportat la spital.

Iar la intrarea in raionul Straseni, un alt sofer si-a incheiat calatoria intr-o groapa. Cei care au avut de facut un drum astazi, spun ca soselele erau adevarate capcane – ghetus acoperit de zapada. 

“Drumul spre Falesti e tot ghetus.”

“Iata am venit din raionul Glodeni, nu e deszapezit, e greu.”

“Daca anvelopele sunt de iarna, normal. Ce intrebari?”

“Foarte mare pericol, gheata de desubt. Si anvelopele daca nu le schimbam la vreme."

 La Causeni, stratul de zapada atingea pe alocuri si 10 centimentri.

“Iaca ne-o dat Dumnezeu omat si ni-o dat de lucru.”

“Noi de la ora 5 iesim si de atunci maturam, de aia si omatul e subtire.”

Multi soferi au reusit cu greu sa isi stapaneasca masinile.

”La iesire din oras inspre Stefan Voda nu e curatat, e tare rau.”

Nicolae Mihalache si-a invatat lectia. Si pentru ca locuieste pe un deal si-a pus lanturi la roti ca sa poata iesi la drumul principal.

Nicolae MIHALACHE, SOFER: “Cu lanturi e bine. E clar ca nu merge asa repede, pana la 50 km cel mult, dar unde sa te grabesti. Principalul sa ajungi acasa." 

 Unii s-au consolat, spunandu-si ca ninsoarea este o binecuvantare.

“Auzi, de la Dumnezeu e bun, este udeala si asta e bine.”

Administratia de Stat a Drumurilor ne-a informat ca niciun drum nu a fost blocat astazi, iar muncitorii astern material antiderapant de dimineata.

“Ne-o sunat de urgenta la 5 dimineata si am factu vreo trei curse pana la granita la Aneni, la Stefan Voda.”

Codul galben de conditii complicate, emis ieri de meteorologi, expira maine. Salvatorii atentioneaza ca pe drumuri se pot forma troiene, iar in unele localitati exista pericol de lapovita si polei.

Inspectoratul National de Patrulare sustine ca soferii ar trebui sa circule in aceste conditii cu 30 de km mai lent decat de obicei.