Google+

A doua sedinta de judecata in dosarul Filat. Cauza va fi examinata de un alt complet de judecatori

Cu incepere de la ora 11:00, la judecatoria Buiucani va avea loc cea de-a doua sedinta de judecata in dosarul Filat.

 

UPDATE 11:12 Vlad Filat, adus la judecatoria Buiucani

 

Prima sedinta de judecata in cazul dosarului lui Filat, din 29 decembrie 2015, nu a mai avut loc. Dupa ce avocatii fostului premier au cerut recuzarea completului de judecatori care urma sa examineze cauza, iar cei trei magistrati au depus si ei o cerere de abtinere in examinarea acesteia, s-a decis ca dosarul sa fie repartizat unui alt complet de judecatori.

 

Vlad Filat nu s-a prezentat la sedinta. Procurorul urma sa ceara un nou mandat de arest pe numele lui, de aceasta data pentru 90 de zile.

 

DOC/VIDEO - Dosarul Filat va fi examinat de un alt complet de judecatori. Procurorii vor cere prelungirea arestului preventiv pe numele ex-premierului pentru 90 de zile - VIDEO

 

Amintim ca in luna decembrie, pe numele lui Filat a fost emis al treilea arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

 

Vlad Filat se afla actualmente intr-o celula a penitenciarului nr. 13 din Chisinau. El este invinuit de corupere pasiva si trafic de influenta, dupa ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat ca i-ar fi dat in ultimii ani 250 de milioane de dolari, bani estorcati.

 

Filat a respins acuzatiile si a spus ca este victima unei rafuieli politice in spatele careia ar sta democratul Vlad Plahotniuc.

 

Sursa foto: adevarul.ro


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn