A rasunat muzica de sarbatoare astazi in satul Cosauti din Soroca. Localitatea a implinit 500 de ani de la fondare. Ca la zi de nastere, localnicii au intins mese pline cu bucate si bauturi, iar oficialii au tinut discursuri.

Publicat:20.08.2017, 16:15

Satul Cosauti a fost omagiat astazi, asa ca localnicii, impreuna cu autoritatile locale au organizat o sarbatoare in cinstea localitatii. Petrecerea a inceput de dimineata, pe stadionul din oras, unde s-a adunat o multime de oameni.

In corturile instalate, mesterii populari si-au expus lucrarile confectionate din lemn sau lut. Pentru unii, sarbatoarea a fost motiv de a face un ban.

“Am venit la Cosauti cu lucrarile noastre, asteptam sa realizam ceva...”

Iar cei care s-au oprit la acest cort, s-au simtit ca in casa mare, fiind amenajat cu broderii, perne si covoare traditionale.

Totusi cei mai multi s-au perindat prin fata  meselor cu bucate. Gospodinele au pregatit tot felul de prajuturi, dar si mancare traditionala moldoveneasca – mamaliga si placinte. Nu a lipsit - vinul.

“Am pregatit copturi cum facea mama acasa..”

Si cum e traditia la moldoveni, oamenii au incins hore.

Invitati de la Chisinau, dar si de peste hotare au fost la sarbatoare. Un cor din Ucraina a cantat pentru localnicii din Cosauti.

”Suntem fericiti sa fim aici, la voi. Dupa o lunga pauza, vom face veselie la sarbatoare voastra.”

Organizatorii spun ca sarbatoarea se va incheia cu un show de focuri de artificii.