Google+

A rasunat muzica de sarbatoare in satul Cosauti din Soroca. Localitatea a implinit 500 de ani de la fondare, iar localnicii au intins mese pline cu bucate si bauturi - VIDEO

A rasunat muzica de sarbatoare in satul Cosauti din Soroca. Localitatea a implinit 500 de ani de la fondare, iar localnicii au intins mese pline cu bucate si bauturi - VIDEO
Embed:

A rasunat muzica de sarbatoare astazi in satul Cosauti din Soroca. Localitatea a implinit 500 de ani de la fondare. Ca la zi de nastere, localnicii au intins mese pline cu bucate si bauturi, iar oficialii au tinut discursuri.

 

Satul Cosauti a fost omagiat astazi, asa ca localnicii, impreuna cu autoritatile locale au organizat o sarbatoare in cinstea localitatii. Petrecerea a inceput de dimineata, pe stadionul din oras, unde s-a adunat o multime de oameni.

 

In corturile instalate, mesterii populari si-au expus lucrarile confectionate din lemn sau lut. Pentru unii, sarbatoarea a fost motiv de a face un ban.

 

“Am venit la Cosauti cu lucrarile noastre, asteptam sa realizam ceva...”

 

Iar cei care s-au oprit la acest cort, s-au simtit ca in casa mare, fiind amenajat cu broderii, perne si covoare traditionale.

 

Totusi cei mai multi s-au perindat prin fata  meselor cu bucate. Gospodinele au pregatit tot felul de prajuturi, dar si mancare traditionala moldoveneasca – mamaliga si placinte. Nu a lipsit - vinul.

 

“Am pregatit copturi cum facea mama acasa..”

 

Si cum e traditia la moldoveni, oamenii au incins hore.

 

Invitati de la Chisinau, dar si de peste hotare au fost la sarbatoare. Un cor din Ucraina a cantat pentru localnicii din Cosauti.

 

”Suntem fericiţi să fim aici, la voi. După o lungă pauză, vom face veselie la sărbătoare voastră.”

 

Organizatorii spun ca sarbatoarea se va incheia cu un show de focuri de artificii.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn