In mai putin de o luna a dat jos aproape 40 de kg. Femeia din Soldanesti, care a ajuns pe mana medicilor din cauza obezitatii, a fost externata si duce acum un alt mod de viata. A inceput sa faca miscare, a uitat de grasimi si dulciuri si mananca mai toate produsele fierte. Medicii afirma totusi ca ea nu cantarea 320 de kg initial, ci 250.

Publicat:14.06.2017, 08:31

Multa miscare si un meniu zilnic de cel mult 1300 de calorii. Aceste doua reguli au devenit un nou stil de viata pentru Svetlana Svetcovcaia de cateva saptamani.

Svetlana MIRZAC: “Mananc fara sare, totul fiert pe apa.”

Femeia are un regim strict, pe care spune ca-l urmeaza cu sfintenie. In fata unei tentatii totusi nu poate rezista.

Svetlana MIRZAC: “Stiti cu ce pacatuiesc cu vre-o doua capsuni si vre-o doua cirese ca e vremea lor.”

In 23 de zile a dat jos 37 de kg, asa ca este mai motivata ca niciodata sa ajunga pana la 80 de kg. Este pregatita si pentru mai multe interventii chirurgicale.

Svetlana MIRZAC: "Prima operatie sa fie aici pe urma la stomac si pe urma la piele, asa cosmetic.”

In toamna ar urma sa treaca prin prima operatie. Asta numai daca va reusi sa dea jos cel putin 40 de kg. Dat fiind faptul ca a slabit un pic, femeia a inceput sa trebaluiasca si prin gospodarie.

Medicii spun totusi ca atunci cand a fost internata, femeia nu avea 320 de kg asa cum spunea, ci 250.

Gheorghe CARADJA, MEDIC ENDOCRINOLOG: “Au cantarit-o la cateva zile de la spitalizare cand pacienta mai slabise cu 20 de kg si atunci au fixat 230 de kg.”

Svetlana MIRZAC:“Eu puteam sa zic ca si 400 am la cum ma simteam eu. Burta umflata tare, ma inadusam, nu ma puteam deplasa intr-o camera in alta.”

La fel ca toti pacientii de la Spitalul Republican care depasesc greutatea de 180 de kg, Svetlana Svetcovcaia a ajuns pe cantarul  din blocul alimentar.

 Fiodor MOGA, SEF DEPOZITUL ALIMENTAR SPITALUL REPUBLICAN: “Pacienta cand a fost externata avea iata asa 213 kg.”

”Cantarul a fost ridicat la etajul intai si dus ca pacienta sa se cantareasca.”

De doua ori pe saptamana, femeia trebuie sa urce pe cantar. Acasa nu are unul, asa ca spune ca va merge la fratele ei.

Svetlana MIRZAC: “Miercuri si duminica dar am sa vad daca am sa pot eu vreu sa mai slabesc sa ma duc sa duminica, dar daca o sa ma simt mai bine clar ca o sa ma duc si miercuri si duminica.”

Svetlana Mirzac are 49 de ani si a inceput sa se ingrase la 15 ani, avand o alimentatie gresita. Acum o luna femeia a fost adusa cu un echipaj SMURD la Spitalul Republican din Chisinau. Medicii i-au facut un meniu special, de la care nu trebuie sa se abata daca vrea sa slabeasca.


VEZI SI: Femeia de 320 de kg din Soldanesti care a fost transportata cu SMURD-ul la spital - gata sa faca orice pentru a slabi: "Aveam multe necazuri si mancam mult" - VIDEO

VEZI SI: O femeie din Soldanesti de 320 de kilograme, transportata la spitalul Republican din capitala cu ajutorul SMURD-ului: "Ma sufocam, nu puteam dormi. Am dorinta, dar nu am tarie de caracter" - FOTO