Google+

A treia zi de proteste impotriva Guvernului Filip. Manifestantii DA, PSRM, PNM, in fata postului public de televiziune: "Libertate presei". LIVE TEXT - FOTO

Sute de simpatizant ai lui Renato Usatii si Igor Dodon s-au adunat in scuarul Parlamentului. Aceastia urmeaza sa se alature protestatarilor Platformei Demnitate si Adevar din Piata Marii Adunari Nationale. Manifestantii cer demisia Guvernului Filip si organizarea alegerilor anticipate.

 

UPDATE 13:38  Manifestantii au ajuns in fata cladirii postului public de televiziune si scandeaza: libertate presei., emisie in direct.


Reprezentantii protestatarilor vor delega un grup de persoane care vor merge la discutii cu cei de la conducerea postului public de televiziune:

 

"Vom merge sa solicitam timp de antena ca toate protestele sa fie transmise in direct la postul public"

 

 "Astazi, presa noastra este strangulata. Libertate presei, libertate presei. Noi nu cedam, noi nu cedam."

 

 

 

UPDATE 13:00 Protestatarii continua sa marsaluiasca pe strazile din capitala si scandeaza in continuu "Jos Plahotniuc, jos Plahotniuc. Jos mafia"

 

UPDATE 12:20 Protestatarii celor trei lideri DA, PSRM si PNM s-au unit si  marsaluiesc pe strazile din capitala si indeamna oamenii sa participe la protest. Sute te politisti ii insotesc. 

 

"Studenti veniti cu noi."


"Afara, afara, javrele din tara"

 

UPDATE 11:30 Manifestantii PSRM si PNM au blocat Bulevardul Stefan cel Mare. S-au aranjat in coloane si merg spre Piata Marii Adunari Nationale, acolo unde urmeaza sa se alature protestatarilor din Platforma DA.

 

"Unire moldoveni, unire moldoveni."

 

 

 Protestele impotriva Guvernului Filip continua si astazi in capitala. Sute de manifestanti ai socialistilor si partidului condus de Renato Usatii s-au adunat in oraselul victoriei, iar mai tarziu acestia se vor uni cu protestatarii Platformei Demnitate si Adevar.

 

 

"Trebuie sa anulam votul prin care a fost investit Guvernul Filip. 

Raul cel mare pe nume Plahotniuc, ne-a consolidat pe toti. Acum suntem un popor. Suntem toti Republica Moldova. Jos Plahotniuc, jos Plahotniuc.

Nu are dreptul nici Basescu, nici Macovei, nimeni nu are dreptul sa ne spuna cum si impotriva cui sa protestam."

 

Igor DODON: "Vine foarta multa lume din raioane, care au hotarat sa vina sa ne ajute. Urmeaza sa ne unim si sa vedem cu vom proceda mai departe."

 

Guvernul condus de Pavel Filip, a fost investit pe 20 ianuarie cu votul a 57 de deputati PD, PL, 14 neafiliati si 8 liberal-democrati. In aceiasi zi, aproape de miezul noptii, cabineteul de ministri a depus juramantul fata de seful statului Nicolae Timofti.

 

Ieri, cei trei lideri ai protestatarilor au depus o sesizare la Curtea Constitutionala privind legitimitatea investirii Guvernului Filip. 

 

Totodata, dupa asta au mers la Resedinta de Stat acolo unde au discutat cu presedintele Parlamentului cerand demisia proaspatului cabinet investit, dizolvarea Parlamentului si anuntarea alegerilor anticipate.

 

Dupa discutii, Dodon a declarat ca deputatii din majoritatea parlamentara se vor intalni pentru a discuta despre cerintele reprezentantilor protestatarilor si vor veni astazi cu o decizie in acest sens.

 

Doua zile consecutiv, sute de oameni au mers in fata Parlamentului si au cerut demisia Guvernului Filip si organizarea alegerilor anticipate.

 

 

Renato USATII: "Astazi suntem toti impreuna, cu politica pe urma o sa ne lamurim. "

 Sursa foto: privesc.euSursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn