Google+

Un muncitor de la mina din Pascani a fost retinut, dupa accidentul de ieri, in urma caruia 3 barbati au murit: au fost pornite doua cauze penale - VIDEO

Un muncitor de la mina din Pascani a fost retinut, dupa accidentul de ieri, in urma caruia 3 barbati au murit: au fost pornite doua cauze penale - VIDEO
Embed:

Un muncitor de la mina din Criuleni a fost retinut, dupa accidentul de ieri, in urma caruia 3 barbati au murit. Acesta ar fi fost responsabil de respectarea normelor de securitate, spun oamenii legii. Acestia au pornit doua cauze penale, iar mai multe persoane, urmeaza sa fie audiate. Ieri, premierul Pavel Filip a dispus crearea unei celule de criza si a dat ordin ca toate minele din tara sa fie verificate.

 

 

Politia a fost alertata de sotiile celor trei muncitori in varsta de 33, 36 si respectiv 41 de ani. Barbati faceau parte dintr-o echipa si trebuiau sa incheie munca inca la ora 15. Femeile spun ca s-au panicat, dupa ce sotii nu au venit acasa si nici nu au raspuns la telefon.

 

“Eu le-am anuntat pe sotiile celorlalti. Nu raspundea la telefon, desi el niciodata nu facea asa.”

 

 Abia in jurul orei 20, la fata locului au ajuns reprezentantii firmei care gestioneaza cariera, unde au gasit cele doua cadavre la o distanta de 4 kilometri de la intrare, dar si pe barbatul de 44 de ani, viata caruia atarna de un fir de ata. El a fost preluat de o ambulanta, insa s-a stins in drum spre spital. Procurorii spun ca deocamdata nu se stie la ce ora exact s-a produs tragedia. Colegii de munca a celor 3 victime sustin ca asta s-ar fi intamplat ziua, insa nimeni nu a vazut si nici nu a auzit nimic.

 

“Pe la orele 14:00, poate sa se fi intamplat chestia asta.”

 

 “Tarziu au dat de dansii. Nu a fost securizat podul. Gaurile au fost facute ca sa puna suporturile, dar nu au reusit sa le puna.”

 

 Mai mult, angajatii se plang ca mereu au lucrat in conditii proaste, iar o parte dintre ei nu intentioneaza sa mai revina la munca.

 

“Regulile de securitate nu au fost respectate niciodata, aer nu-i. Conditii in care nu se putea de lucrat. Aveam casti, dar casca ceea nu-i scapare.”

 

 Din cei 45 de muncitori, cati sunt angajati acolo, astazi nici unul nu a venit la munca.

 

Tatiana NASTAS, REPORTER PRO TV: “Dupa ce toata noaptea, atat salvatorii cat si oamenii legii au rascolit mina, astazi activitatea acesteia a fost sistata. Din cate se poate vedea, o masina a politiei sta la intrare, iar accesul in interior este interzis.”

 

 Reprezentantii companiei au refuzat sa discute cu echipa Pro TV.

 

“-Unde se afla drectorul companiei?- E la spital.- De ce? Ce s-a intamplat?”

 

Igor POPA, SEF ADJUNCT PROCURATURA GENERALA: “Au fost pornite doua cauze, una pentru incalcarea protectiei muncii si a doua pentru incalcarea efectuarii exploatarii miniere. Un angajat al minei a fost retinut. Acesta este responsabil in exploatarea miniera.”

 

 Procuratura urmeaza sa verifice actele agentului economic pentru a afla daca acesta activa legal si daca muncitorii aveau carte de munca. Aseara, Guvernul a creat o celula de criza in urma incidentului, iar premierul Pavel Filip, a dispus ca toate minele din tara sa fie suspuse verificarilor, pentru a vedea daca normele de securitate sunt respectate. Tragedia s-a produs aseara, in localitatea Pascani din raionul Criuleni. La o mina, s-a surpat o parte din tavan, care a ucis trei muncitori. Victimile urmeaza sa fie inmormantate joi.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn