Google+

Adolescentul de la Briceni, adus la Chisinau cu un elicopter SMURD Iasi, este in stare foarte grava. Medic: "Respira cu ajutorul aparatelor" - VIDEO

Adolescentul de la Briceni, adus la Chisinau cu un elicopter SMURD Iasi, este in stare foarte grava. Medic: "Respira cu ajutorul aparatelor" - VIDEO
Embed:

Adolescentul de 15 ani din Briceni, aflat in coma, dupa accidentul de motocicleta, a fost adus astazi la Chisinau cu un elicopter SMURD Iasi. Pacientul a fost preluat imediat de ambulanta si transportat la Institutul Mamei si Copilului.

 

Elicopterul SMURD Iasi a aterizat la Chisinau la miezul zilei pe stadionul Dinamo din capitala. Potrivit Claudei Rascanu, medic SMURD, baiatul este in stare foarte grava, avand diverse traumatisme. 

 

Claudia RASCANU, DOCTOR SMURD IASI: “Starea e grava, cu un traumatism cranian sever, posibil cu o hemoragie cerebrala, cu o fractura deschisa la femur, imobilizat intr-un aparat gipsat, fractura de mandibula si antibrat.”

 

De pe stadionul Dinamo, pacientul a fost preluat de o ambulanta si transportat la Institutul Mamei si Copilului. Acolo a fost internat la reanimare.

 

Tatina PASCOVSCAIA, SEF SECTIE REANIMARE, INSTITUL MAMEI SI COPILULUI: “Copilul este intr-o coma adanca. Respira cu ajutorul aparatelor. La moment nu se discuta despre vreo operatie. Are nevoie de un tratament intensiv si conservativ.”

 

 Accidentul s-a produs acum doua zile in satul Corjeuti, Briceni. Adolescentul a ajuns in stare grava la spital dupa ce a intrat cu motocicleta intr-o masina. Aceasta este a 35–a operatiune aero - medicala SMURD in Republica Moldova.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn