Ambasadorul Republicii Moldova in Austria, Andrei Popov si-a dat demisia. Anuntul a fost facut astazi intr-o conferinta de presa. Renuntand la fotoliul de ambasador, Popov a spus ca paraseste si partidul Democrat, din care a facut parte mai bine de 7 ani. El a spus ca in PD nu mai exista democratie, iar partidul se identifica cu Vlad Plahotniuc. PD nu a comentat aceste declaratii.

Publicat:15.03.2016, 15:17


Andrei POPOV, FOST AMBSADOR AL RM IN AUSTRIA ”pe 15 martie 2016 mi-am prezentat cererea de demisie din functia de ambasador al RM in Austria si de fapt din serviciul de diplomat... tot astazi am plecat din randurile partidului democrat... // Deci astazi am pus o crucilita, unul din serviciul de diplomat si alta sa plec din partidul Democrat...”

Popov sustine ca a decis sa-si dea demisia din functia de ambasador pentru ca il doare sufletul de ce se intampla in tara noastra.

Andrei POPOV, FOST AMBSADOR AL RM IN AUSTRIA ”Ca diplomat, tu trebuie sa prezinti niste realitati, sa convingi europenii sa vina cu investiti, cum sa faci, daca tu singur nu ai incredere in institutiile statului. Controlul politic asupra institutiilor cheie si de fapt impotenta demonstrata pentru neintoarcerea miliardului, care a fost furata din buzunarul fiecaruia... Marturisesc ca am avut cateva situatii in care ca ambasador m-am simtit penibil..., cand partenerii ma intrebau cum s-a intamplat si ce fel de institutii aveti voi, raportati la economia Austria asta ca si cum ar fi furat 50 miliarde, iar la Statele Unite 2 triliarde...”