Google+

Andrei Braguta ar fi facut pneumonie in penitenciar. Procuror: "Lipsa de haine calde, umiditate sporita, lipsa de asternuturi calde si alte conditii nefavorabile din detentie" - VIDEO

Andrei Braguta ar fi facut pneumonie in penitenciar. Procuror: "Lipsa de haine calde, umiditate sporita, lipsa de asternuturi calde si alte conditii nefavorabile din detentie" - VIDEO
Embed:

Rezultatele finale ale expertizei medico-legale efectuate dupa moartea lui Andrei Braguta arata ca acesta a murit din cauza unei pneumonii severe. Potrivit procurorului, care ancheteaza decesul barbatului, Braguta s-ar fi imbolnavit in timpul detentiei. Unul dintre avocatii familiei, spune va fi efectuata o expertiza internationala si nu exclude ca ar putea cere deshumarea cadavrului.

 

Potrivit procurorului de caz, Ion Caracuian, Andrei Braguta ar fi facut pneumonie din cauza conditiilor de detentie.   

 

Ion CARACUIAN, PROCUROR, PROCURATURA GENERALĂ: “Factori care au favorizat pneumonie – lipsa de haine calde, umiditate sporita lipsa de asternuturi sau alte conditii nefavorabile in detentie. Persoanele care sunt implicate in conditiile rele de detentie sunt investigate penal.” 

 

Potrivit lui Caracuian, expertiza medico legala arata ca Braguta a fost maltratat in penitenciar, insa nu loviturile ar fi cauzat decesul.

 

Ion CARACUIAN, PROCUROR, PROCURATURA GENERALĂ: “Totodata au fost stabilite patru fracturi de coaste, aceste vatamari corporale corespund gradului de vatamare mediu si nu sunt in legatura cauzala cu decesul. De asemenea pe corpul lui a fost depistate mai multe excoriatii, care la fel nu sunt in legatura cauzala cu decesul.”

 

Totusi unul dintre avocatii famiiei crede ca Andrei Braguta a decedat din cauza loviturilor. Contactat de Pro Tv, avocatul Dorin Cazacu a declarat ca va fi efectuata o expertiza medico-legala independenta. Aceasta ar putea fi facuta de acelasi expert de la Comitetul european pentru prevenirea torturii, care s-a ocupat si de cazul lui Valeriu Boboc, ucis in timpul protestelor din 7 aprilie 2009.

 

Astfel nu este exclus ca va fi nevoie de deshumarea cadavrului. Andrei Braguta a fost retinut acum o luna pentru ca s-a luat la harta cu politistii, care l-au amendat pentru depasirea limitei de viteza. La 10 zile de la arest, Braguta s-a stins in conditii suspecte, iar parintii afirma ca fiul lor a murit din cauza loviturilor, in timp ce autoritatile sustin ca a decedat de pneumonie. Familia barbatului spune ca se va adresa la CEDO.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn