Google+

Vom plati mai putin pentru lumina. ANRE A REDUS tarifele la energia electrica - VIDEO

Vom plati mai putin pentru lumina. ANRE A REDUS tarifele la energia electrica - VIDEO
Embed:

Cand premierul cere, totul se face. De la 1 aprilie vom plati mai putin pentru energia electrica. ANRE a aprobat astazi decizia prin care tarifele la curent vor scadea pana la 1 leu si 92 de bani pentru un kw/h, fata de 2 lei si 16 bani cat platim acum.

 

 

1 leu si 92 de bani. Atat vom plati pentru curent de la 1 aprilie. Tariful a fost redus cu 11 la suta, de la 2 lei si 16 bani.Decizia a fost votata unanim de catre membrii Consiliului de administratie dupa aproape 3 ore de dezbateri publice. Consumatorii din Nord vor achita cu 8 la suta mai putin.

 

Sergiu CIOBANU, DIRECTOR ANRE: “Tinand cont ca avem scaderea pretului de import cu 29 la suta si tinand cont de acea majorare a cursului valutar in comparatie cu anul trecut si ajustarea la indicele pretului de consum.”

 

Firesc, decizia i-a nemultumit pe furnizori care spun ca au acumulat pierderi de 1,6 miliarde de lei din diferenta de curs valutar. Cei de la Gas Natural Fenosa propusesera un tarif de 3 lei si 24 bani pentru un kw/h.

 

Sergiu CODREANU, EXPERT, GAS NATURAL FENOSA: “Abordarile Agentiei, ba aproba, ba suspenda, ba se mai gandeste, ba revine, s-au creat devieri. Acum, prin decizia agentiei de a nu include devierile in tarif ne pune in imposibilitatea de a achita datoriile fata de operatori.”

 

Sergiu CIOBANU, DIRECTOR ANRE: “Sintem in proces de discutie pentru a gasi formula optima pentru recuperarea aceste devieri, dar nu vom accepta includerea acestor devieri in tarif.”

 

Si totusi, energia electrica practic nu s-a ieftinit, afirma expertii. Si asta pentru ca anul trecut, tarifele au crescut cu tocmai 37 la suta. 

 

Tarifele la curent si gaz au fost majorate in iulie 2015 , insa la scurt timp aplicarea lor a fost suspendata pentru a se efectua auditul calculelor. Ulterior, tarifele majorate au ramas neschimbate. ANRE a decis sa recalculeze tarifele dupa ce recent, premierul Filip a cerut acest lucru. La fel s-a intamplat acum cateva saptamani si cu tariful la gaz.

 


VEZI SI: Pana la sfarsitul lunii martie energia electrica s-ar putea ieftini cu 10% - VIDEO
Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn