Google+

Au creat un cosmos din piese lego cu roboti care sa indeplineasca misiuni spatiale. Asta a fost misiunea participantilor la concursul First Lego Ligue din acest an, desfasurat in capitala - VIDEO

Au creat un cosmos din piese lego cu roboti care sa indeplineasca misiuni spatiale. Asta a fost misiunea participantilor la concursul First Lego Ligue din acest an, desfasurat in capitala - VIDEO
Embed:

Au creat un cosmos din piese lego cu roboti care sa indeplineasca misiuni spatiale. Asta a fost misiunea participantilor la concursul First Lego Ligue din acest an, desfasurat in capitala. Fiecare robot construit de micii inventatori trebuia programat in asa fel incat sa repare nave spatiale, sa mute rachete sau sa ajute cosmonautii sa se deplaseze in spatiu.

 

Echipa Fighter Robot formata din patru membri a venit la competitie de la Criuleni. Ca sa poate participa la concurs, adolescentii s-au pregatit timp doua luni.

 

Daniel VIDRASCU, PARTICIPANT: „Acesta este un satelit si daca introduce aceasta racheta, satelitul va fi reparat, adica este pusa o piesa.”

 

Pe masa de joc, robotul lor avea misiunea de sa porni un panou solar sau sa ajute cosmonautii sa se deplaseze in spatiu. Totul trebuia facut in doua minute si 30 de secunde.

 

Mentorul echipei spune ca subiectul din acest an a fost unul dificil, asa ca a trebuit sa se documenteze bine pentru a-i ajuta pe copii. 

 

Tatiana CIOBANU, MENTOR: „In biblioteca am carti si mai vechi si mai noi, am studiat si materiale video. A fost complicat ca a fost o tema uitata de multi ani.”

 

Iar echipa ALL For ONE, care este formata doar din baieti, spune ca a venit in capitala tocmai de la Balti. Adolescentii  spun ca s-au axat mai mult pe functiile robotului decat pe design.

 

Vitalie MOSCALCIUC, PATICIPANT: „Aceasta este prima misiune el trebuie sa intoarca bateriile solare. A doua misiune presupune ca sa ridice aceasta racheta in sus.”

 

Nu doar baietii s-au avantat in competitia cu roboti spatiali ci si fetele.

 

Madalina si Maria fac parte din echipa Alistar care de fapt poarta numele liceului pe care l-au reprezentat astazi la concurs. Robotul lor a indeplinit astazi cinci misiuni.

 

Madalina CERTAN, PARTICIPANTA: „De exemplu a ajutat masinuta sa se porneasca din loc sa ne imaginam ca acolo era un astronaut si astfel I-a salvat viata. A reusit sa lanseze racheta chiar daca este un pic defecta.”

 

In total robotii trebuiau sa bifeze 13 misiuni care erau repartizate pe trei runde. Cu cat mai multe indeplineau cu atat mai multe puncte acumula echipa.

 

Ionela TITIREZ, COORDONATOR DE PROIECT: „Anul acesta pentru prima data avem un numar mare de echipe -62 si de asta am fost nevoiti sa facem evenimente de calificare. Peste o luna vom avea finala.”


Evenimentul este la a cincea editie, iar echipa castigatoare va reprezenta tara noastra la campionatul international First Lego Ligue care se va desfasura in Turcia.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn