Google+

Au inceput lucrarile de pregatire a terenului, pe care urmeaza sa fie construita Arena Chisinau. Muncitorii defriseaza livada de mere, care se intinde pe o suprafata de zece hectare - VIDEO

Au inceput lucrarile de pregatire a terenului, pe care urmeaza sa fie construita Arena Chisinau. Muncitorii defriseaza livada de mere, care se intinde pe o suprafata de zece hectare - VIDEO
Embed:

Au inceput lucrarile de pregatire a terenului, pe care urmeaza sa fie construita Arena Chisinau. Timp de trei saptamani muncitorii vor defrisa livada de mere, care se intinde pe o suprafata de zece hectare. De la intai august ar urma sa inceapa constructia propriu-zisa a Arenei.


Defrisarea livezii de mere a inceput in aceasta dimineata. Angajatii unei companii de stat sunt cei care se ocupa de taierea copacilor, iar pentru lucrari au fost invistiti 300 de mii de lei.

 

Vladimir ROTARU, ADMINISTRATOR I.S. PROTECTIA SOLURILOR SI IMBUNATATIRI FUNCIARE: “Au fost perfectate actele respective, ne referim si la hotararea de guvern la prima etapa este defrisarea de livezi.” 

 

“Aici este mai multa salbataciune, care cresc si maslin si macies, si ce vreai. Este o livada deacum casata.”

 

 Livada este parasita de mai bine de un an, iar soiul de mere nu ar fi foarte bun. De aceea s-a decis ca pomii sa fie defrisati cu tot cu fruct.

 

Vladimir ROTARU, ADMINISTRATOR I.S. Protectia Solurilor si Imbunatatiri Funciare: “Noi transmitem terenul dupa nivelare Ministerului Educatiei, care vor incepe constructia.”

 

 Arena Chisinau este ideea democratilor. Aceasta va avea o capacitate de pana la cinci mii de locuri si urmeaza sa fie data in explotare peste doi ani. Pentru constructia complexului din bugetul de stat urmeaza sa fie alocate 200 de milioane de lei.

 

Studiul de fezabilitate realizat la comanda autoritatilor arata ca lucrarile vor costa 40 de milioane de euro. Recent s-a anutat ca Arena va fi construita de o companie din Turcia, aceasta fiind singura care a aplicat la concurs. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn