Au alergat de ziua lor. Mai multi angajati de la Caile Ferate au participat astazi la o cursa. Ei au alergat dis-de-dimineata de la Mereni pana la Gara din Chisinau. Astfel ei au marcat Ziua Feroviarilor, care va fi sarbatorita maine.

Publicat:06.08.2016, 12:54

Participantii la cursa au pornit din satul Mereni, din Anenii Noi si au alergat pana la Gara din capitala. Astfel lucratorii cailor ferate si-au marcat ziua profesionala. La portile orasului atletilor amatori li s-a alaturat si un grup de ciclisti. Alergand, angajatii spun ca parca au uitat de problemele de la munca.

Nu sintem la nivelul sec. XXI ca sa folosim tehnologii avansate ca munca sa fie mai usoara”.„Alergam pentru un mod sanatos de viata”

”Nu-i greu ca ne ocupam zilnic cu fuga. E greu ca e soare”. 

Grigore Moroga munceste deja de 10 ani la Caile Ferate si este atat de dedicat profesiei incat a alcatuit si versuri.

Grigore MOROGA, MAISTRU, INTREPRINDEREA  “CAILE FERATE”:  “Ziua Cailor ferate e o zi senina colectivul din expres e cu inimi pline. Va doresc eu sanatate, mult noroc in viata sa obtineti cu succes treapta ce se inalta”.

Printre participanti la cursa au fost si doua femei, care au fost rasplatite cu  flori pentru munca lor. Eudochia Bandur, lucreza de 45 de ani la Intreprinderea Caile Ferate si este fericita ca a parcurs  distanta cu brio.  

Eudochia BANDUR, DISPECER CAILE FERATE: “Mie îmi place munca. Sunt pensionara, dar iubesc sportul”. 

Ajunsi in fata Garii din Chisinau  participanti s-au aratat mandri ca au  putut parcurge distanta de 23 de kilometri.

"Pentru mine a fost foarte usor. Mai ales aici în vale am alergat bine. A fost o demonstratie.”

"Calea Ferata necesita de o rezintenta puternica. Se lucreaza in soare diferite conditii grele. In cinste Caii Ferate am alergat cu succes” 

Cursa a devenit o traditie, fiind la cea de 22-a editie. Ziua profesionala a feroviarilor este sarbatorita anual in prima duminica a lunii august. Intrerpinderea Caile Ferate din Moldova a fost fondata la 28 august  1871. Atunci a fost pus pe sine primul tren -pe sectorul Tiraspol - Chisinau