Google+

Au trait un chin intr-o casa, in care podul si peretii stateau sa cada, insa acum ii asteapta o viata mai buna. O familie cu trei copii din Hancesti a primit o casa din bani donati de irlandezi: "Nici nu am visat la asa casa, nu cade podul" - VIDEO

Au trait un chin intr-o casa, in care podul si peretii stateau sa cada, insa acum ii asteapta o viata mai buna. O familie cu trei copii din Hancesti a primit o casa din bani donati de irlandezi: "Nici nu am visat la asa casa, nu cade podul" - VIDEO
Embed:

Dintr-o casa gata sa se darame, s-au mutat in alta mai buna si mai spatioasa. O familie nevoiasa cu 3 copii din raionul Hancesti a primit in dar o casa mare in care vor putea avea un trai mai bun. Casa a fost procurata din banii donati de o familie de irlandezi prin intermediul unui ONG creat in Marea Britanie, de catre o tanara moldoveaca.

 

Ion si Margareta Stroiescu din Satul Bobeica, Hancesti sunt casatoriti 6 ani si au 3 copii. Dupa ce parintii lui Ion au decedat, fratii l-ar fi dat afara din casa asa ca familia a ramas pe drumuri. Acum ei stau intr-o locuinta veche.

 

Ion STROIESCU: “Foarte frig. Baie, bucatarie? -Nu avem nimic, facem baie in lighean.’’

 

Cei cinci membri ai familiei mereu au trait la limita saracei. Le-a lipsit chiar si  strictul necesar. Unicul venit stabil este indemnizatia de 550 de lei pentru cel mai mic dintre copii.

 

Margareta STROIESCU: “Muncim cu ziua mai strangem nuci toamna.’’

 

 Ion STROIESCU: “Cu calul ne tinem, ma duc aduc o caruta de porumb una de struguri.’’

 

“Nu avem nimic nu ne-am permis nimic, nu avem nici o dorinta cea mai mare dorinta e sa avem o casa sa avem unde locui.” 

 

Familia a vazut deja casa care a primit-o in dar. Aici se va muta in curand. Noua locuinta are 4 odai este mobilata si are si  incalzire autonoma. Familia spune ca prima data va avea o bucatarie si un dormitor. 

 

Margareta STROIESCU: “Foarte mare, nici nu am visat la asa casa, nu cade podul.”

 

 Ion STROIESCU: “Aici o camera unde vom locui noi, aici copii. Vrem sa stea  ca acolo toti statea intr-o odaie.’’

 

Sotii spera ca odata cu noua locuinta, viata lor se va schimba. Iar pentru inceput si-ar dori sa faca reparatie.

 

Ion STROIESCU:Aici este un frigider cu ce doriti sa-l umpleti? - Cu carne dar nu ajung banii, dar speram sa-l umplem. 

 

Aceasta casa a fost procurata cu 5 mii de euro desi initial a fost scoasa la vanzare cu 8 mii. Banii au fost donati de o familie de irlandezi.

 

Victoria MOROZOV, FONDATOARE ORGANIZATIE DE CARIATE: “Ei au fost in Moldova vara au vizitat familia,  erau foarte emotionati, pentru ca asa conditii nu sunt umane si s-au hotarat sa-i ajute.’

 

De aproape 10 ani Victoria Morozov ajuta familiile de moldoveni, care o duc greu, astfel ca acestea sa nu fie nevoite sa-si abandoneze copiii. Prin intermediul organizatiei fondate in Maria Britanie ea  aduna fondurile. 

 

Victoria MOROZOV, FONDATOARE ORGANIZATIE DE CARITATE: “Cu acesta familie lucram un an si jumatate,  mai intai ei trebuie sa ne demostreze ca merita sa primeasca, noi lucram pana familie o recunoasca ca se poate auto finanta.’’ 

 

Acesta actiune de caritate a avut loc in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntarilor.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn