Blocul ACUM isi indeamna sustinatorii sa boicoteze referendumul initiat de democrati care va avea loc in ziua parlamentarelor. Reprezentantii acestuia au tinut sa aminteasca moldovenilor din diaspora ca vor putea sa voteze la scrutin chiar daca nu s-au inregistrat prealabil. Cei de la CEC confirma ca procedura incheiata ieri a fost doar una tehnica.

Publicat:10.01.2019, 13:37

Maia SANDU, LIDER PAS: „Aceasta cerinta de inregistrare preliminara nu este un obligatorie, deci vrem sa cunoasteti cu totii ca indiferent daca v-ati inregistrat sau nu, sunteti asteptat la sectia de vot.”

Comisia Electorala Centrala ne-a confirmat ca inregistrarea prealabila este doar un instrument tehnic folosit de autoritati pentru a sti daca este nevoie sa fie deschise sectii de votare extrateritoriale in diaspora, adica altele pe langa cele din preajma misiunilor diplomatice si oficiile consulare.

De asemenea, procedura vine si sa estimeze numarul de buletine de vot ce urmeaza a fi trimise in strainatate. Pana acum peste 24 de mii de moldoveni din diaspora si-au bifat prezenta pe site. Intr-o conferinta de presa, cei de la PAS si PPDA au declarat astazi ca peste hotarele tarii trebuie deschise mai multe sectii de vot, decat sunt preconizate si au vorbit si despre referendumul consultativ ce va avea loc pe 24 februarie.

Andrei NASTASE, LIDER PPDA: „Initiativa actualului regim privind revocarea mandatului de deputat este o actiune manipulista, contradictorie, care contravine legislatiei RM.”

Igor MUNTEANU, CANDIDAT CIRCUMSCRIPTIA 15, ACUM: „Fiind consultativ, PD oricand poate sa renunte la rezultatele voturilor, daca vor fi adunate. Sfatul meu personal este sa ignore acest referendum.”

Blocul ACUM participa la parlamentare cu 55 de candidati pe lista nationala, iar pe circumscriptii are inaintati 49 de concurenti. ACUM nu are concurenti pentru doua circumscriptii: cea din Taraclia si alta din Ceadar Lunga.