Google+

Carne pentru toate gusturile. La Moldexpo a inceput festivalul de barbeque. Mirosul, care venea de la zecile de gratare pe care sfaraiau micii sau frigaruii au invaluit toata zona - VIDEO

Carne pentru toate gusturile. La Moldexpo a inceput festivalul de barbeque. Mirosul, care venea de la zecile de gratare pe care sfaraiau micii sau frigaruii au invaluit toata zona - VIDEO
Embed:

Carnea a sfarait pe gratare in prima zi a Festivalului Barbeque. Atat imaginea cat si mirosul le-a lasat gura apa vizitatorilor. Acestia si-au umplut farfuria chiar daca preturile le-a cam golit buzunarul.


Fel de fel de carnuri pentru fiecare gust au sfarait pe gratare. Mirosul la care rezistai cu, iti trezea toate papilele gustative si te ademenea sa gusti din bunatati. 

 

“Avem frigarui din purcel, mici la gratar si prepelita. Trebuie crescuta natural. Se coace pe carbuni din lemn, speciali pentru frigarui. -Cam cate kg de carne ati pregatit? -Cam 300 de kg.”

 

“E o costita de porc. Ca sa o pregatim ne ia cam 20 de minute. Aici avem apa simpla, turnam niste ketchup, sare, pipar si otet. In timp ce se prepara trebuie sa mai stropim sa nu se arda.”

 

“Suflaki, preparare de carne in stil grecesc, mici voinici si porumb copt la gril. Este o tehnica de preparare a porumbului? Foc puternic si in 5-7min il scoatem.”

 

Comerciantii s-au intrecut in preparate, asa ca vizitatorii au avut de unde alege. Cei care si-au dorit un barbeque iesit din tipare au facut coada la standul cu specific japonez. Nu a lipsit din meniu nici orezul la gratar.

 

“Avem gambe de pui, inimi de pui, pipote de pui, orez in stil yakitori, sos yakitori cu o istorie de peste 500 de ani. E ceva nou pentru moldoveni.”

 

Si pentru ca de la un picnic adevarat nu lipsesc legumele coapte, salata si placintele moldovenesti, aceste gospodine au gatit toata noaptea pentru ca azi totul sa fie proaspat.

 

“Avem traditionalul sos picant, avem rosii murate, umplute tot cu sos picant, cartofi copti la gratar, legume, placinte rotunde de casa cu branza si verdeata.”

 

Spun ca preturile sunt aceleasi ca in ultimii trei ani. 

 

“Sunt niste preturi reale si accesibile. Carnea combinata cu legume, sos picant si o rosie va incadrati in 100 de lei.”

 

De cealalta parte, vizitatorii spun ca preturile sunt cosmice.

 

“Sunt foarte bune. Legume si cartopi copti. -Cam cat ati dat? -135 de lei. -Cum va par preturile? -Un pic cam mult.”

 

”Preturile sunt ca peste tot in oras. 200 si ceva de lei. Niste legume la gratar, frigarui si o limonada.”

 

Acesti pensionari spun ca din bugetul lunar isi permit mai mult sa guste decat sa manance pe saturate.

 

“Reiesind din preturi, ne permitem o singura data sa mancam in toate zilele evenimentului, dar e foarte gustos.”

 

“Frigarui, salata si cartofi. In fiecare an aici venim. E scump. 100g de carne costa 40 de lei, vinul 25 lei, cartofii 100g costa 25 de lei.”

 

Festivalul Barbeque este la a V-a editie. In week-end va avea loc intrecerea la viteza a purceilor adusi tocmai de la Comrat, se va organiza primul Campionat de cyber fotbal, iar impatimitii fotbalului real vor putea urmari pe un ecran urias Finala Ligii Campionilor.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
    Euro
    • Leu moldovenesc
      2.8 lei
    • Euro
      323 eur
    • Dolar S.U.A.
      323 usd
    • Leu romanesc
      323 ron
    • Rubla ruseasca
      4 rub
    • Hrivna ucraineana
      4 uah
    • Leva bulgara
      4 bgn