Un tanar de 22 de ani din Puhaceni, Anenii Noi, disparut acum 3 luni, ar fi fost gasit ingropat in curtea unui vecin. Asta sustine mama acestuia, care spune ca, ieri, a fost anuntata de politie ca au fost gasite osemintele fiului ei. Noua oamenii legii au refuzat sa ne ofere detalii. Au confirmat ca au fost descoperite osemintele, insa au evitat sa ne spuna daca apartin tanarului dat disparut.

Publicat:05.01.2018, 12:21

Parintii baiatului povestesc ca fiul lor a  iesit din casa pe 24 septembrie 2017 si nu s-a mai intors.

Eudochia CRISTEA, MAMA:Mama eu am sa vin cu bani. A iesit si a fost bun iesit. Trebuie un baiat sa-i dea bani lui. Si nu l-am mai vazut nu a mai venit acasa.”

 Parintii spun ca nu au alertat imediat politia intrucat tanarul mai pleca de acasa pe la prieteni, insa ulterior se intorcea.

Constantin CRISTE, TATA: “El se ducea si la Chisinau pe la prieteni. Zic s-a dus undeva ca e mare are 22 de ani.”

Vazand ca fiul lor nu revine,  pe 20 octombrie, parintii au anuntat politia ca fiul lor a disparut. 

Eudochia CRISTEA, MAMA: “L-am cautat toata Moldova. Prin spitale.”

Constantin CRISTEA, TATA: “Am fost la comisar. Noi cautam, cautam, dadeau dosarul de la unul la altul.”

Alaltaieri, parintii baiatului disparut spun ca au fost telefonati de catre un vecin care i-a anuntat ca in ograda unui satean sunt mai multi politisti si ca acolo a fost gasit ingropat fiul lor. Au mers acolo insa nu mai era nimeni.

Constantin CRISTEA, TATA: “Spun ca au erau 2-3 masini de politisti si un microbuz cu laborator.”

Mama tanarului disparut, spune ca ieri a fost chemata la politie si a fost anuntata ca fiul ei a fost gasit mort intr-o gospodarie din sat.

Eudochia CRISTEA, MAMA: “Comisarul a spus ca e el. Dupa ce l-au infipt, l-au pus pe o plapuma in drum si l-au luat in ograda, au baut in jurul lui si pe urma l-au ars foc. Nu intorc nimic inapoi sunt criminali, nu oameni.”

Oamenii din sat spun ca alataieri au fost mai multe echipaje de politie, iar cativa tineri, inclusiv si cel care locuieste  in gospodaria unde au fost gasite osemintele, au fost retinuti.

“Sapau, dar nu intelegem ce cauta.”

“Au ramat acolo, dar pamantul cela de cand statea acolo.”

“Voi veniti si va duceti, noi ramanem in sat. La noi politistii nu se schimba, dar eu vreau sa traiesc.”

“Au fost arestati mai multi, dar de ce nu stim.”

Parintii tanarului disparut spun ca printre retinuti sunt si cativa prieteni ai fiului lor.

Constantin CRISTEA, TATA: " In total au fost cinci. Si acesta  a stiut din prima seara ca I-a dat foc, dar nu  au vrut sa spuna nimic. “Iau inchis pe toti. “Au stat aici si le-am dat cate un pahar de vin la prieteni, sa fi stiu ca sunt ei nu le dadeam eu vin. Nu au vrut sa spuna.El stia ca e mort.” 

Solicitati de Pro TV, oamenii legii ne-au confirmat ca in curtea unei gospodarii din Puhaceni au fost gasite oseminte de om, insa au evitat sa ne ofere mai multe detalii pentru a nu prejudicia ancheta. Potrivit politiei, rezultatele expertizei medico-legale urmeaza sa stabileasca exact cui apartin osemintele. A fost deschis un dosar penal pe acest caz, iar cateva persoane au fost retinute.