Google+

Ce spune Andrian Candu despre dosarul penal deschis in Romania, in care ar fi vizati mai multi democrati, printre care si Plahotniuc

Ce spune Andrian Candu despre dosarul penal deschis in Romania, in care ar fi vizati mai multi democrati, printre care si Plahotniuc
Embed:

"Sa lasam autoritatile romane sa investigheze tot ce vor ele sa investigheze". Asta spune presedintele Parlamentului Andrian Candu despre dosarul deschis de DIICOT, in care ar fi vizati mai multi democrati, printre care si liderul PD Vlad Plahotniuc.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: "Este un dosar deschis pe fapta, nu pe persoane. Este initiat de Platon, care este condamnat in Republica Moldova. Sa lasam autoritatile sa investigheze tot ce cred ele sa investigheze.

Eu nu am fost contactat de catre autoritatile romane pentru niciun fel de declaratii, asa cum am fost contactat de autoritatile din Moldova dupa demersul Maiei Sandu."


Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din România a confirmat pentru ZdG că instituţia a pornit urmărirea penală după un demers al omului de afaceri Veaceslav Platon în care sunt vizate fapte a mai multor reprezentanţi ai Partidului Democrat din Moldova (PDM), printre care şi ale liderul formaţiunii, Vladimir Plahotniuc.

 

„În dosarul penal înregistrat la noi s-a dispus intentarea urmăririi penale in rem, adică nu faţă de persoane, ci faţă de faptă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şantaj şi spălare de bani. În cauză se efectuează în continuare cercetări pentru lămurirea tuturor aspectelor. Alte aspecte nu pot fi comunicate la acest moment”, se arată într-un răspuns oficial oferit de DIICOT.

 

Acum doua zile, purtatorul de cuvant al democratilor a declarat ca Vlad Plahotniuc nu este cercetat penal in Romania, iar denuntul este fals.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn