Pietonii nedisciplinati s-au ales astazi cu amenzi si cu lectii. Politia a lansat in capitala operatiunea Pietonul. Asa ca cei care s-au pornit sa treaca strada in locuri nepermise au fost invitati de oamenii legii la o discutie incheiata, cel mai des cu un proces verbal.

Publicat:12.10.2017, 14:51

Pe bulevardul Dacia, considerata cea mai periculoasa strada din capitala, pietonii traverseaza cum le trece prin cap. Si nu-si dau seama ca se expun cu buna stiinta pericolului.

Oamenii traverseaza printre masini, chiar daca, la cativa metri, exista zebra sau trecere subterana. Ca in fiecare an, politia a lansat operatiunea “Pietonul” si a impartit amenzi de 400 de lei. Pietonii prinsi pe picior gresit, au inventat tot felul de scuze.

“Eu mergeam drept inainte, dar cum am mers eu incoace si cine m-a atras."

 Altii si-au recunoscut vina, insa nu cred ca amenzile ii va disciplina.

“Nu sunt sigur ca nu voi mai traversa pe aici drumul. Trecerile de pe bulevard sunt prea departe una de alta.”

Batranii care au traversat neregulamentar au scapat de amenzi si s-au ales cu pliante informationale. 

Nu doar pietonii s-au ales cu amenzi, ci si soferii care au ignorat pietonii care traversau pe zebra. Au fost amendati cu 300 de lei si doua puncte de penalizare. Unii nu si-au recunoscut vina, in ruptul capului.

“Eu am cedat. Se permite daca este pe banda ceea si pe banda mea nu este.”

 Oamenii legii afirma ca cel mai periculos sector din capitala ramane a fi Botanica, iar strazile Muncesti, Sarmizegetusa si bulevardul Dacia sunt fruntase in numarul de accidente cu implicarea pietonilor.

Alina BUNGHEZ, PURTATOR DE CUVANT INP: “Operatiunea “Pietonul” are loc in toata tara in contextul zilei europene a sigurantei rutiere.”

 Potrivit Inspectoratului National de Patrulare, de la inceputul anului in capitala 705 pietoni au ajuns sub rotile masinilor, dintre care 72 de pietoni si-au pierdut viata.