Vladimir Maiduc, fostul sef al Directiei Administrative a primariei Chisinau si cel mai generos donator al Partidului Democrat in campania electorala din anul 2016 ocupa functia de director interimar al Aeroportului International Marculesti (AIM). Informatia data se regaseste pe site-ul institutiei, iar Maiduc declara pentru ZdG ca a fost numit inca in luna martie 2018, la scurt timp dupa ce si-a dat demisia de la Primarie.

Publicat:13.06.2018, 05:32

Fiind întrebat daca are competentele necesare pentru a detine functia de director la o astfel de institutie, Vladimir Maiduc ne-a comunicat ca „pentru a lucra director la aeroport nu trebuie sa fii pilot, fiind ca eu nu zbor în cosmos. Trebuie sa fii un manager bun”. Acesta a precizat ca detine functia de director interimar al „AIM” din luna martie 2018, când a fost numit de catre Ministerul Economiei si Infrastructurii, entitate care gestioneaza institutia.

În anul 2016, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, Vladimir Madiuc a figurat pe lista de donatori ai Partidului Democrat din Moldova (PDM). Acesta a contribuit cu 500 000 de lei si declara ca nu este pentru prima data când face astfel de donatii pentru PDM. Functionarul afirma însa ca numirea sa în functia de director la AIM nu are nicio legatura cu PDM.

„Aeroportul are o sumedenie de datorii. Eu circul cu masina mea personala. Eu nu am primit niciun salariu, nici nu stiu cât e salariul meu. Venit din asta nu este. Numai munca. Aici nu ai ce fura. Tot ce a trebuit sa fure, s-a furat pâna la venirea mea. Sunt conturile blocate, pentru angajati nu sunt bani pentru salarii. A fost deconectat gazul si energia electrica.

Nu va gânditi ca am venit aici si este un tort mare si ne-am adunat împrejur si cei care au donat pentru Partidul Democrat stau si manânca tort. Ca mi-a facut cineva un beneficiu si detin aceasta functie, nu. Am venit cu intentii bune”, zice Maiduc. Vladimir Maiduc este om de afaceri. Acesta a ocupat anterior mai multe functii în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Ultima data, în timpul mandatului lui Dorin Recen, Maiduc a detinut functia de sef al Directiei Protectie Interna si Anticoruptie al Ministerului Afacerilor Interne.


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD