Google+

GALERIE FOTO/VIDEO - Chisinaul, imbracat in nea. Drumarii spun ca au curatat toate drumurile principale si au presurat antiderapant. In ce raioane se inregistreaza cel mai gros strat de zapada

GALERIE FOTO/VIDEO - Chisinaul, imbracat in nea. Drumarii spun ca au curatat toate drumurile principale si au presurat antiderapant. In ce raioane se inregistreaza cel mai gros strat de zapada
Embed:

In urma ninsorii de aseara si din aceasta noapte, capitala este cuprinsa de zapada. Stratul de nea in Chisinau este de 2 cm, potrivit meteorologilor.

 

UPDATE 10:06 Primăria Chişinău informează că la această oră circulaţia rutieră pe toate străzile municipiului Chişinău se desfăşoară în condiţii de iarnă. Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru. 

 

Având în vedere faptul că noaptea trecută a nins încontinuu, drumarii şi-au început activitatea la ora 01.00 noaptea, cu 25 autospeciale, 8 tractoare şi 2 greidere, intervenindu-se prioritar pe străzile principale, pe cele pe care circulă transportul public şi pe căile de acces către suburbii.

 

În perioada menţionată au fost împrăştiaţi 522m³ de material antiderapant (nisip cu sare). De la ora 08.00, numărul de autospeciale ale Î.M. ”EXDRUPO” a fost majorat cu încă 12 autospeciale, 6 tractoare şi 2 greidere.


La rândul lor, angajaţii Regiei Locative activează în regim special. Astfel, începând cu ora 04.00 au ieşit la curăţat zăpada 14 unităţi HACO, iar de la ora 06.00 – 25 de unităţi, care curăţă, prioritar, trotuarele centrale şi intrările în curţi. Tot de la ora 06.00, au ieşit pe teren lucrătorii de igienă care curăţă de zăpadă şi împrăştie nisip pe trecerile pietonale, staţiile de aşteptare a transportului public şi la intrările în curţi. 

 

În caz de înregistrare a situaţiilor problematice în contextul actualelor condiţii de circulaţie, cetăţenii sunt chemaţi să apeleze dispeceratul central municipal tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactat de Pro TV, seful-adjunct al intreprinderii Exdrupo, Vasile Panico, a spus ca drumarii au curatat si au presurat drumurile toata noaptea, iar muncitorii continua sa lucreze si la aceasta ora pentru a face si strazile mai mici practicabile.

 

Totusi, unii locuitori ai capitalei au ramas nemultumiti, spunand ca in jurul orei 7 dimineata, pe viaduct din cauza stratului de zapada se ircula pe o singura banda.

 

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, stratul de zapada in Chisinau este de 2 cm. Cel mai mare strat de zapada din republica se inregistreaza la Dubasari si Stefan Voda - 7 cm.

 

Astazi si maine nu se prevad ninsori, spun meteorologii. Abia de maine seara ne putem astepta la cativa fulgi.

 

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile:

 

Sursa foto principala: Adrian Platon via Facebook


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn