Google+

Cine este noul sef al Moldovagaz? Cat a donat PD-ului si ce avere detine - ZdG.md

Vasile Botnari, ministrul Tehnologiei Informatiilor este noul director al SA moldo-rusa „Moldovagaz”. Decizia a fost luata astazi, in unanimitate, de catre Consiliul de observatori ai „Moldovagaz”, se arata intr-un comunicat al societatii pe actiuni. Tot astazi, Consiliul de observatori a numit si noii vicepresedinti, noteaza Ziarul de Garda.

 

„Prin votul unanim al acţionarilor, preşedinte al Consiliului de administrare al SA „Moldovagaz” a fost ales dnl Vasile Botnari, iar vicepreşedinţi – Liudmila Korobanova, Nicolai Vasiliev şi Iacov Cazacu. De asemenea,  din Consiliul de administrare al întreprinderii vor face parte Lidia Zamşa, Elena Tcaciuc, Vitalie Şeptefraţi, Mihail Iuriev, Denis Emelianov”, scrie într-un comunicat al Moldovagaz.

 

În iunie 2013, când scriam despre averea lui Botnari, numit atunci ministru la Transporturi, constatam că acesta nu îşi declarase cele 30% din capitalul social al firmei SC „Vabaro Lux” SRL, specializată în lemnărit, cu sediul în Străşeni. În declaraţia de avere pe 2013, oficialul şi-a corectat „scăparea” şi a inclus firma.

 

Botnari este naşul de cununie al Danielei Guma şi al lui Anatolie Moruz, fiica şi, respectiv, ginerele ex-deputatului PD, Valeriu Guma. Pe 30 decembrie 2012, la o săptămână de la moartea lui Sorin Paciu în Pădurea Domnească, acesta a participat alături de finul său, dar şi de Valeriu Guma, la o nouă vânătoare în rezervaţia naturală.

 

Vasile Botnari a fost şi unul dintre finanţatorii PD în electorala din 2010. Conform datelor CEC, el a donat pentru PD 100 mii de lei. Botnari a fost şi în scuarul Teatrului de Operă şi Balet atunci când Vladimir Plahotniuc îşi anunţa candidatura la funcţia de premier.

 

VEZI ARTICOLUL INTEGRAL PE ZIARUL DE GARDA


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn