Google+

Cine sunt procurorii retinuti intr-un dosar cu mita de 200 de mii de euro - ZdG.md

Cinci persoane, printre care si doi procurori din cadrul Procuraturii municipiului Chisinau au fost retinuti ieri de Procuratura Anticoruptie, pentru actiuni coruptibile, anunta Procuratura Generala, intr-un comunicat de presa.

 

Deşi în comunicatul Procuraturii Generale nu este menţionată suma mitei, sursele ZdG precizează că aceasta ar varia în jurul sumei de 200 de mii de euro, echivalentul a aproximativ 4 milioane de lei.

 

Conform unor surse, cei doi procurori reţinuţi ar fi: procurorul Roman Clim şi procurorul Eugen Tifoi, ambii din Oficiul Ciocana al Procuraturii mun. Chişinău.

 

Roman Clim a fost numit în funcţia de procuror în Procuratura municipiului Chişinău, oficiul Ciocana, pe data de 28 decembrie 2016. Acesta este feciorul lui Eugen Clim, judecător la Curtea de Apel Chişinău şi soţul Olesei Clim, şefa direcţiei juridice de la Moldatsa.

 

Potrivit declaraţiei de venituri şi interese personale, Clim declară pentru anul 2016 un salariu de 89.503 lei. Procurorul mai spune că a primit şi 236.848  de lei de la înstrăinarea unui autoturism, precum şi 846 de roni, alocaţie pentru întreţinerea copilului, venită din România.

 

[...]

 

Eugen Tifoi a fost numit în funcţia de procuror în Procuratura sectorului Ciocana, municipiul Chişinău, printr-un Ordin al Procurorului General al R. Moldova nr. 1226-p din 06 decembrie 2005. 

 

În declaraţia sa pentru anul 2016, procurorul indică un venit  de 131 de mii de lei din salariu. Soţia sa, angajată la Cadastru a avut un venit salarial de 22 de mii de lei. 

 

VEZI ARTICOLUL INTEGRAL PE ZIARUL DE GARDA.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn