Codul galben de vreme rea a trecut, dar nametii au ramas. Autoritatile anunta ca drumuri nationale blocate nu sunt, insa din cauza ghetusului de sub zapada, o gramada de masini au derapat de pe sosele si au ramas blocate in troiene. In ajutor le-au venit salvatorii, militarii, dar si mai multi soferi de masini off-road. La interventiile de urgenta au participat si doi ministri, Eugen Sturza si Chiril Gaburici, care au facut un selfie si s-au laudat cu asta pe facebook.

Publicat:12.01.2019, 17:11

Salvatorii au intervenit noaptea trecuta in aproape 40 de cazuri in care soferii au ramas cu masinile blocate in nameti.

Drumurile nationale au fost patrulate de angajatii Inspectoratului National pentru Situatii de Urgenta, de militari si de soferii unui club automobilism, care au intervenit cu SUV-uri pentru a debloca autoturismele inzapezite.

“Tragem atentie deosebita la automobile singuratice care stau pe traseu.”

In ultimele 24 de ore a fost inregistrat un singur accident grav, in care o persoana a fost ranita. Noaptea a fost alba si pentru ministrii de la Aparare si Infrastructura.

Acestia s-au laudat pe pe retelele de socializare ca au intervenit in localitatile introienite si au postat si un selfie cu un mesaj inspirat din versurile lui Carla's Dreams. Astazi, soseaua Chisinau-Leuseni a fost curata, dupa ce ieri fusese inchisa o bucata de zi pentru masinile de mare tonaj.

Cei de la Administratia de Stat a Drumurilor anunta ca inainte de a porni la drum, puteti afla informatii despre cum se circula in tara, apeland la numarele de telefon �022-74-89-61 si 022-22-55-30. Serviciul activeaza non-stop. Potrivit meteorologilor, pentru acest weekend nu sunt prognozate ninsori.