Google+

Cu melodii sovietice si drapele rosii. Cum au sarbatorit comunistii 25 de ani de la fondare partidului. "PCRM va exista in veci"- spune Vladimir Voronin, care a tinut un discurs de aproape o ora si jumatate - VIDEO

Cu melodii sovietice si drapele rosii. Cum au sarbatorit comunistii 25 de ani de la fondare partidului. "PCRM va exista in veci"- spune Vladimir Voronin, care a tinut un discurs de aproape o ora si jumatate - VIDEO
Embed:

Cu melodii sovietice si drapele rosii, Partidul Comunistilor a sarbatorit 25 de ani de la fondare. Liderul formatiunii a fost in centrul atentiei si a tinut un discurs de aproape o ora si jumatate. PCRM va exista in veci, a spus Vladimir Voronin, care a anuntat astazi ca la alegerile parlamentare vor fi candidati comunisti in toate circumscriptiile.

 

De la intrarea in Palatul Republicii, comunistii au fost intampinati cu cantece de pe vremea sovietica. Tot la usa Palatului, cativa membri ai partidului s-au imbrancit cu activistul civic Anatol Matasaru, cel din urma nu a mai intrat la eveniment. Evenimentul a inceput cu intonarea imnului Republicii Moldova.

 

A continuat cu un discurs sustinut in limba rusa, a liderului PCRM, Vladimir Voronin, care a durat aproape o ora si jumatate. Acesta si-a amintit de perioada in care PCRM era la guvernare.

 

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: ”Ne-a reusit in opt ani sa marim salariile de sase ori, adica cu 27%. Au fost majorate salariile pedagogilor si a lucratorilor meicali. Speranta de viata a cetatenilor Republicii Moldova a crescut de la 67 de ani, in 2001, la 69 de ani, in 2009.”

 

 Aniversarea comunistilor a adunat in jur de 500 de oameni, printre ei membri ai partidului comunist din Ucraina, Kazahstan, Kargazstan, Azerbaijan, Turkmenistan, Belarus, Abhazia sau Osetia de Sud, dar si nepoata lui Grigore Cotovschi. Liderul PCRM a vorbit si despre soarta partidului in viitor.

 

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: ”In vecii vecilor va supravietui. Acesta e partid clasic, bazat pe idee, pe ideologie. Nu se termina cu 25 de ani nici aproape, ideea nu poate sa moara.” 

 

Voronin a mentionat ca va ramane in continuare presedintele partidului si ca functia va fi luata de altcineva cand va veni momentul potrivit, a refuzat insa sa ofere un nume. Acesta a mai precizat ca va asigura cu candidati toate circumscriptiile la alegerile parlamentare din februarie.

 

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: ”Potentialul nostru de cadre este foarte mare. -Dvs in care circumscriptie o sa candidati? -Asta nu se hotaraste aici.”

 

 Cei prezenti in sala, veniti din diferite raioane, nostalgici, si-au amintit si ei despre vremurile comuniste apuse, dar s-au dat cu presupusul si despre viitorul partidului.

 

”-Cum vedeti viitorul partidului? -E foarte greu de vorbit. Denumirea nu spune nimic, imaginea partidului o fac membrii de partid.”

 

”-Credeti ca mai revine PCRM la guvernare? -El e dator sa revina.”

 

”-Nu vad o perspectiva mare. 01:45 As dori cu mare placere sa revina, dar depinde de popor.”

 

Partidul Comunistilor din Republica Moldova a fost infiintat in 1994 si a fost la putere timp de opt ani, in perioada 2001-2009. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn