Serghei Railean, care incepand cu anul 2011 pana in prezent a detinut functia de director general al intreprinderii de Stat " Centrul Resurselor Informationale de Stat " Registru", a fost desemnat castigatorul concursului pentru functia de director al Agentiei Servicii Publice, institutie nou creata prin comasarea a 5 entitati de stat. Railean a fost desemnat castigator in urma unui interviu care a avut loc ieri, 21 iulie, la Guvern.

Publicat:22.07.2017, 12:18

Anterior, pe 17 iulie curent, in urma  examinarii si evaluarii dosarelor depuse, comisia pentru selectarea directorului Agentiei Servicii Publice a admis la interviu 3 candidati: Serghei Railean – director General „CRIS Registrul”, Angela Matcov – Director iS „Cadastru”, Aurica Doina – fosta membra a Consiliului de Administrare al Comisiei Nationale a Pietei Financiare. Astfel, ieri, din cei 3 candidati, castigator a fost desemnat Serghei Railean.

Conform CV-ului afisat pe pagina ÎS „CRIS „Registru”, între 1991 si 1994 Railean a studiat la Colegiul republican de informatica si drept, specialitatea – operator calculatoare, iar în 1999 a absolvit Facultatea Relatii Economice Internationale a Academiei de Studii Economice din Moldova. Cariera profesionala din ultimii 9 ani a lui Serghei Railean este strâns legata de numele premierului Pavel Filip.

CITESTE MAI DEPARTE PE ZIARUL DE GARDA