Google+

CV-ul, averea declarata si legaturile noului director al Agentiei Servicii Publice cu premierul Pavel Filip - ZdG

Serghei Railean, care incepand cu anul 2011 pana in prezent a detinut functia de director general al intreprinderii de Stat „Centrul Resurselor Informationale de Stat „Registru”, a fost desemnat castigatorul concursului pentru functia de director al Agentiei Servicii Publice, institutie nou creata prin comasarea a 5 entitati de stat. Railean a fost desemnat castigator in urma unui interviu care a avut loc ieri, 21 iulie, la Guvern.

 

Anterior, pe 17 iulie curent, in urma  examinarii si evaluarii dosarelor depuse, comisia pentru selectarea directorului Agentiei Servicii Publice a admis la interviu 3 candidati: Serghei Railean – director General „CRIS Registrul”, Angela Matcov – Director iS „Cadastru”, Aurica Doina – fosta membra a Consiliului de Administrare al Comisiei Nationale a Pietei Financiare. Astfel, ieri, din cei 3 candidati, castigator a fost desemnat Serghei Railean.

 

Conform CV-ului afisat pe pagina ÎS „CRIS „Registru”, între 1991 si 1994 Railean a studiat la Colegiul republican de informatica si drept, specialitatea – operator calculatoare, iar în 1999 a absolvit Facultatea Relatii Economice Internationale a Academiei de Studii Economice din Moldova. Cariera profesionala din ultimii 9 ani a lui Serghei Railean este strâns legata de numele premierului Pavel Filip.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZIARUL DE GARDA


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn