Fiul mai mare al deputatului Nae-Simion Plesca fost inmormantat astazi. Dan Plesca a fost petrecut pe ultimul drum de catre rude, colegi si prieteni. La funeralii au fost prezenti si mai multi deputati. A lipsit insa fiul mai mic, care dupa ce si-a impuscat mortal fratele a fugit de-acasa. In zadar parintii l-au rugat sa vina la inmoamantare.

Publicat:10.03.2016, 08:15


La casa familiei Plesca s-au adunat astazi zeci de oameni, pentru a-l petrece pe ultimul drum pe fiul mai mare al deputatului Nae-Simion Plesca, impuscat mortal de fratele sau mai mic. Au venit sa-si exprime condoleantele si mai multi deputati. 


Colegii de liceu si facultate, au doar cuvinte de lauda despre Dan Plesca. 


Aproape de ora 12:00, oamenii au ponit spre cimitirul central de pe strada Armeneasca, acolo unde a fost inmormantat Dan Plesca. Apropiatii familiei au venit cu mesaje de sustinere in adresa parintilor. 


Sicriul cu corpul neinsufletit a lui Dan Pesca fost depus intr-un cavou. 


De la funeralii a lipsit mezinul, familiei, care dupa ce si-a impuscat mortal fratele, a fugit. Ieri deputatul l-a rugat printr-un mesaj postat pe o retea de socializare, sa vina la inmormantare. Si astazi mama acestuia i-a cerut sa se intoarca acasa. 


Dan, fiul mai mare al deputatului Nae-Siomion Plesca, a fost impuscat mortal in seara zilei de luni, de catre fratele sau mai mic. Sorin Plesca a fugit imediat de acasa cu una dintre masinile familiei. A doua zi automobilul a fost gasit abandonat pe un camp din Balti. Potrivit politiei de frontiera, Sorin Plesca nu a plecat din tara, cel putin nu prin punctele de trecere controlate de autoritatile de la Chisinau.  

-------------------------------------------------------------------------------------------------
UPDATE 12:30 Sicriul cu corpul neinsufletit al fiului deputatului Nae Simion Plesca a fost adus la Cimitirul Central (Armenesc) din capitala, acolo unde urmeaza sa fie inmormantat.

In timp ce fiul mai mic ramane de negasit, familia Plesca urmeaza sa-si inmormanteze astazi fiul mai mare.

Tragedia s-a produs acum doua zile, in locuinta deputatului Nae-Simion Plesca. Sorin Plesca, fiul mai mic, in varsta de 25 ani, a tras dintr-un pistol pe care-l detinea legal si si-a ucis fratele de 32 de ani. Sorin Plesca a fugit imediat de acasa cu una dintre masinile familiei, care a fost gasita ieri abandonata pe un camp din Balti. Nae-Simion Plesca are 59 de ani si este deputat neafiliat.

Vezi si:   Pe 7 martie, fiul deputatului Nae-Simion Plesca, si-a impuscat mortal fratele mai mare. Acesta a fugit imediat dupa tragedie. Ieri, 8 martie, a fost descoperita masina de marca Skoda, cu care tanarul a plecat. Automobilul era abandonat pe un camp de langa Balti.

 

De acest caz se ocupa Procuratura Generala, care a pornit un dosar penal pentru omor intentionat. Ieri politia spunea ca cel mai probabil este vorba de o crima din imprudenta.