Dat in cautare internationala de autoritatile de la Chisinau, Renato Usatii iese la rampa de la Moscova. Din capitala Rusiei, intr-o conferinta de presa tinuta in direct, liderul PN afirma ca dosarul sau este fabricat si il acuza pe Vlad Plahotniuc de ceea ce este el acuzat, ca ar fi comandat omorul omului de afaceri Gherman Gorbuntov.

Publicat:26.10.2016, 15:43

Renato USATII, LIDER PN: ”În spatele acesteia sta Vladimir Plahotniuc si oamenii sai. Noi putem demostra, dar nu voi da acum toate dovezile, pentru ca sunt martor în dosarul penal în România.”

De la Moscova, Usatii sustine ca Plahotniuc ar trebui sa fie retinut in acest dosar. Democratul nu s-a pronuntat pana acum la acest subiect. Totodata, primarul de Balti, nu va aparea prea curand in capitala de nord a tarii, de vreme ce spune ca nu revine in Moldova atata timp cat exista un mandat de arest pe numele sau. In alta ordine de idei, Usatii s-a dat cu parerea si despre alti politicieni, inclusiv despre faptul ca Maia Sandu apare in poze cu oficiali europeni in plina campanie.

Renato USATII, LIDER PN: “Pe mine, pentru Stas Mihailov m-au scos din cursa, iar aici iese Tusk si totul e bine. La CEC i-a facut doar observatie.”

Daca pana ieri primarul de Balti era prezent doar pe panourile electorale ale candidatului sau la prezidentiale, de astazi chipul lui Renato Usatii poate fi zarit si pe un panourile Inspectoratelor de Politie. Liderul PN apare alaturi de infractori periculosi, avand in vedere ca este dat in cautare internationala.

Coincidenta sau ba, fotografia sa este vizibil mai mare decat a celorlalti suspecti. Cele 30 de zile de arest pe numele lui Usatii au fost dictate acum doua zile de judecatoria Centru. El este invinuit de tentativa de omor a omului de afaceri Gherman Gorbuntov.

Saptamana trecuta, procuratura a retinut cinci persoane suspectate ca ar fi incercat sa-l convinga pe interlopul Vitalie Proca sa nege faptul ca Usatai l-a angajat pentru a-l ucide pe bancherul rus. Anterior,Gorbuntov l-a acuzat pe  Usatai de tentativa de omor si spunea ca Proca ar fi fost angajat anume de actualul primar de Balti.