Cu cateva ore inainte de protestul opozitiei, activista Maia Laguta a venit in centrul capitalei pentru a protesta impotriva scumpirii carburantilor. A renuntat, insa, in scurt timp la miting, pentru ca sustinatorii lui Ilan Sor au impanzit Piata Marii Adunari Nationale. Spun ca au venit sa-i apere demnitatea primarului de Orhei, iar manifestatia lor s-a transformat intr-un chef - cu dansuri, chiote si mancare impartita gratis. Spiritele s-au incins cand simpatizantii PAS si PPDA au inceput sa se adune in Piata.

Publicat:26.08.2018, 16:25


Dupa ce Maia Laguta a renuntat la protestul prin care anunta ca va cere preturi mai mici la carburanti, dar si pensii mai mari, in Piata Marii Adunari Nationale a inceput sa rasune muzica. Sustinatorii lui Ilan Sor s-au adunat acolo si s-au prins intr-o hora.

In scurt timp, pe scena si-a facut aparitia primarul de la Jora de Mijloc, Marina Tauber. Aceasta a anuntat ca multimea adunata a venit sa-i apere demnitatea liderului de partid, Ilan Shor. Tauber a venit cu un sir de acuzatii la adresa Maiei Sandu, iar la un moment dat a fost stropita cu apa de un protestatar, venit la mitingul organizat de PAS-PPDA.

Marina TAUBER, PRIMAR JORA DE MIJLOC: “Chiar daca in randul nostru sunt provocatorii noi vom continua.”

 A tinut un discurs de pe scena si Ilan Sor, care s-a laudat ca este sustinut de eurodeputati, care i s-ar fi alaturat la protest.

Ilan SHOR, PRIMAR DE ORHEI: “Noi suntem de neinvinsi. Noi facem tot pentru oameni. Inteleg ca se incearca sa-i duca pe oameni in eroare, dar totul e o minciuna.”

 Si in timp ce Sor vorbea de pe scena, de cealalta parte a baricadei sustinatorii PAS si PPDA il huiduiau. Apoi, Ilan Sor si Marina Tauber au plecat din Piata, fiind condusi de bodyguarzi pana la masina. La un moment dat, membrii Miscarii de Rezistenta Nationale au incercat sa-i alunge pe sustinatorii lui Sor din Piata, iar spiritele s-au incins.

Cele doua tabere au fost despartite de politisti. De cateva ori oamenii au incercat sa rupa cordonul, insa au fost opriti. Manifestantii au aruncat cu sticle si cu incaltaminte spre protestatarii care au venit sa-l sustina pe primarul de Orhei. Nemultumiti, unii i-au luat la rost pe politisti.

Cativa dintre cei prezenti la manifestatia organizata de partidul Sor spun ca nu stiau unde vor fi adusi, insa au venit pentru a-si sustine primarul. Pe retelele de socializare a aparut un filmulet in care o femeie spune ca este din Leova si ca oamenii vor fi adusi in mod organizat la Chisinau si ca vor primi si bani pentru asta.

Cei de la partidul Sor au negat acest lucru. De dimineata, membrii formatiunii au instalat in Piata Marii Adunari Nationale mai multe corturi, unde au adus apa si dulciuri, iar doritorii au primit si cate o portie de hrisca.

La un moment dat multimea s-a imbulzit pentru produsele alimentare. Dupa ce au mancat, Piata s-a umplut de resturi de vesela din plastic. La final, cativa tineri au strans gunoiul.

Potrivit politiei, la protestul organizat de Ilan Sor au fost prezenti in jur de 5 mii de oameni, organizatorii insa sustin ca au fost peste sapte mii.