Google+

De ziua vinului, vinaria Purcari, cel mai mare producator de vinuri din Moldova a lansat un nou spumant, Cuvee de Purcari Feteasca Alba, creat de enologul francez, Jérôme Barret - VIDEO

De ziua vinului, vinaria Purcari, cel mai mare producator de vinuri din Moldova a lansat un nou spumant, Cuvee de Purcari Feteasca Alba, creat de enologul francez, Jérôme Barret - VIDEO
Embed:

De ziua nationala a vinului, vinaria Purcari, cel mai mare producator de vinuri din Moldova a lansat un nou spumant, Cuvee de Purcari Feteasca Alba, creat de enologul francez, Jérôme Barret.Jérôme BARRET, oenolog:  “Fetească Albă este un sepaj care este numit aşa de Ştefan Cel Mare. O domnişoară a numit acest soi Fetească Albă, şi probabil această femeie era foarte frumoasă. Fetească Albă este un vin foarte aromat, foarte lejer care face referinţă la vară, la fructe. Eleganţa lui, unduirea lui se combină foarte bine cu diferite feluri de mâncare care îi scot în evidenţă originile sale. Se va asocia cu caviar, trufe şi foie gras.”

 

Obtinut prin metoda clasica de fermentare si pastrare indelungata in sticle, noul spumant  onfera un gust rafinat  si inconfundabil, bine echilibrat si delicat. Spumantul este produs doar din soiul de struguri autohton, Fetească Albă, recolta anului 2017. 

 

Victor BOSTAN, director vinăria “Purcari”: “Cu aceasta zi frumoasa, ziua vinului, si astazi e si cu soare, noi lansam acest produs nou pentru vinaria Purcari, un spumant metoda clasica din soiul Feteasca Alba. Feteasca Alba are foarte multe nuante pentru a fi produs din ea un spumant. Are o palitra foarte interesanta de arome si gusturi.” 

 

La eveniment au participat personalitati din domeniul vitivinicol   si invitati speciali care au savurat placerea noului produs.

 

“Are un gust asa care te duce cu gandul la campii de primavara, la floricele primavaratice.”

 

 “Are un aromat deosebit si este foarte foarte gustos, deosebit pentru femei.” 

 

Spumantul nou lansat Cuvee de Purcari FeteascaAlba completeaza gama existenta de spumante: Cuvee de Purcari Alb Brut, Cuvee de Purcari Rose Brut si Cuvee de Purcari Alb extra Brut.

 

Vinuri spumante care au marcat succese la nivel international chiar din primele luni de la lansare. Vinaria Purcari este considerata una dintre cele mai premiate vinarii din Europa Centrala si de Est. 

 

*Acest articol este un produs comercial


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn