O explozie s-a produs in aceasta dimineata intr-un magazin din centrul capitalei. Doi oameni au murit, iar cativa au fost raniti. Politia sustine ca un barbat a intrat in local, si-a luat tigari si a refuzat sa le achite, iar la iesire a detonat o grenada. Acesta, dar si un alt barbat au murit.

Publicat:20.03.2018, 12:48

Era in jurul orei 11.00 dimineata cand barbatul, avand in spate un rucsac, a intrat in magazinul alimentar de la intersectia strazilor Alexei Mateevici si Ismail. Cativa martori l-au vazut intrand si la putin timp dupa asta s-a auzit un bubuit asurzitor.

“A fost vazut cu rucsacul in spate, apoi a rasunat explozia.”

 Politia sustine ca barbatul si-a luat 10 pachete de tigari din magazin si s-a indreptat spre iesire.

Alexandru PINZARI, SEF IGP:  “I s-a spus sa achite pentru tigarile luate, dar in acel moment, din mana sau din rucsacul lui a cazut sau a fost aruncata un obiect explozibil.” 

 Printre cei aflati la fata locului circula si ipoteza ca barbatul ar fi scapat din greseala obiectul.

“I-ar fi cazut din greseala...”

 Detinatorul explozibilului a murit pe loc, sustin oamenii legii. Un alt barbat a fost doborat de suflul exploziei si s-a stins in scurt timp.

“Eu cand m-am apropiat am vazut un batran, carja lui era pe jos, era el inca mai respira. Pe celalalt l-am vazut la intrare, dar nu am putut sa ma apropii pentru ca nu ni s-a permis.” 

 Alexandru PINZARI, SEF IGP: “Suflul exploziei a fost indreptat spre ierire si a murit un trecator.”

 Un ranit a fost luat de ambulanta si transportat la Spitalul de Urgenta. Victima  are 68 de ani.

Petru CRAVET, PURTÄ‚TOR DE CUVÂNT SPITALUL DE URGENTÄ‚:  “Acesta urmeaza sa fie operat.”

 Locuitorii din apropiere povestesc ca explozia a fost atat de puternica incat si peretii blocurilor lor s-au cutremurat.

“Eu eram la bucatarie si am auzit un zgomot puernit. Peretii s-au cutremurat, nu am inteles ce se intampla.”

 Autorul deflagratiei a fost identificat de politie – acesta avea 50 de ani, iar anterior a fost judecat pentru diferite infractiuni.